Göm menyn

den medicinska fakulteten

Behåll febern, men må bättre

Feber och dålig aptit är en sak. Men varför blir vi också deppade och mår så dåligt när influensan slår till? Neuroforskare vid LiU har på molekylnivå klarlagt hur inflammationer påverkar humöret.

johnny_ludvigsson

Johnny Ludvigsson prisas för sitt engagemang

Professor emeritus Johnny Ludvigsson har utsetts att ta emot International Healthcare Award i samband med pediatrikkonferensen PGHTNCON 2016 i Jaipur, Indien.

Bordlagt ärende om oredlighet

Våren 2015 riktades en anonym anmälan om bristande redlighet i en forskningsstudie inom regenerativ medicin vid Linköpings universitet. Medicinska fakulteten tillsatte en oberoende extern granskningsgrupp.

Forskning och utveckling

Forskning över gränserna - nytt nummer av tidningen Forskning och utveckling

Ur innehållet:
• När alkohol tar över hjärnan
• Anna Fahlgren - Biolog bland ortopederna
• Gillian Einstein - Tar grepp om hela människan
• Oliver Gimm är kirurg och trollkarl


Lina De Geer

Tecken på hjärtsvikt hos många intensivvårdspatienter

Många intensivvårdspatienter visar tecken på hjärtsvikt, som kan öka risken att avlida i ett redan svårt sjukdomstillstånd. Det visar Lina De Geers avhandling från Linköpings universitet.

 Jan Brynhildsen

Kandidat Kork-pris till Jan Brynhildsen

Läkarstudenterna prisar professor Jan Brynhildsen för hans "enorma engagemang och pedagogiska förmåga"

Nya studenter på plats och ansökningar fortsätter öka

Under veckan var det upprop för utbildningarna vid Medicinska fakulteten och det har varit ett fortsatt högt söktryck till programmen.

 

 

Wallenberg centrum för molekylärmedicinsk forskning

 

Farfars livsstil spåras hos barnbarnen

Psykisk stress hos barn kan påverka hur deras gener uttrycks i cellerna. Nu går forskare vid LiU vidare för att undersöka om sådana förändringar, orsakade av miljöfaktorer, kan ärvas från generation till generation.

Brännskadevård i toppklass

Brännskadecentrum i Linköping visar världsledande överlevnadsdata för vuxna med omfattande brännskador. Resultaten som bygger på en ny analysmodell presenteras i det senaste numret av den vetenskapliga tidskriften Burns.

Martin Hallbeck

Alzheimersforskningen får två miljoner

Martin Hallbeck, biträdande professor vid Linköpings universitet, får nu anslag av Alzheimerfonden. Han har i sin forskning visat hur Alzheimers sjukdom sprider sig mellan nervcellerna.

Norra entrén

Nu är Framtidens universitetssjukhus i Linköping invigt

Nu har Universitetssjukhusets nya norra entré öppnat portarna och i samband med det skedde den stora invigningen av Framtidens universitetssjukhus.


Sidansvarig: susanne.b.karlsson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-02-04