Göm menyn

Utbildningsvetenskap och Lärarutbildning vid LiU


Lärarstudent

PennaSidor för dig som är antagen till en av LiU:s  lärarutbildningar.
 

lärarutbildning

BöckerVälkommen till en ovanligt komplett lärarutbildning!

Forskning

Forskning Forskning om utbildning och lärande på LiU.

 

Lärarrummet

Huvud Där utbildning, fort- bildning, forskning och skola möts.

 

 


Nyheter

Rådslag för lärarutbildare på LiU

Det är angeläget att initiera en gemensam diskussion om lärarprofession och lärares professionalism och hur vi på olika sätt närmar oss dessa frågor från de olika/skilda perspektiv som våra lärarstudenter möter på de olika ämnesinstitutioner och avdelningar där utbildningen bedrivs. Polly Björk-Willén, ISV, Håkan Löfgren och Marcus Samuelsson, IBL, bjuder därför lärarutbildare på LiU till ett rådslag med fokus på lärarprofessionalism den 11 februari 2016.

Andreas Fejes

Friskolor inte bättre än andra

Forskning och statistik stöder inte tesen att friskolor skulle vara mer framgångsrika än offentligt drivna, skriver Andreas Fejes, professor i vuxenpedagogik, i Corren.

Klassledning och barnperspektivet

Klassledning och barnperspektivet

Trängs barnperspektivet ut av den starka ställning som klassledningen, det som i Sverige kallas ledarskap i klassrummet, har i den norska lärarutbildningen? I stället för att beskriva barn som initiativrika och samarbetande antar man från klassledningsperpektiv att barnen måste disciplineras till att lyda, skriver Einar Sundsdal och Maria Øksnes i Venue.

Song-ee Ahn

Adult learning and Global change får pris

Song-ee Ahn, programansvarig för mastersprogrammet Adult learning and global change kan glädjas åt att hennes program belönas med priset "Excellence in e-Learning”.

 

På gång

2015-12-02

Julmarknad SSHF

Kultur & nöje - Linköpings universitet
2015-12-02 kl 09:00 -- 2015-12-05 kl 15:00 Slöjd, hantverk och formgivningsprogrammets studenter säljer handgjorda och personliga julklappar för alla smaker den 2-4 december i Key-husets foajé, samt den 5 december på Hemslöjden i stan! 19 olika hantverkare med allt från keramik, trådslöjd, textila arbeten till träarbeten ställer ut. Varmt välkomna, missa inte detta!
Sista anmälningsdag: 2015-12-06
Plats: Key, Campus valla samt Hemslöjden, Storgatan 41
För mer information se https://www.facebook.com/events/179867055692211/, kontakta Ami Jammeh, e-post ami.jammeh@gmail.com, telefon 0702276441.

Kontakta oss

Kontakta kansliet för Utbildningsvetenskap
 

Genvägar


Venue

Fortbildning

 

 

Följ oss på:

FlickrFlickr

YoutubeYouTube

View Lararrummet's profile on slideshareSlideshare 

TwitterTwitter 

RSSNyheter från UV 

RSSKalendarium

 Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-11-23