Göm menyn

Välkommen till Utbildningsvetenskap
och Lärarutbildning vid LiU

Vad säger forskningen om orsaker till mobbning? Hur arbetar elever i grupp? Vad vet vi egentligen om betyg, läxor och lek i pedagogikens värld? Hur undervisar man i svenska för små barn?

Om det och mycket mer kan du läsa om på vår forskningswebb om skola och utbildning. Webbsidan riktar sig inte minst till lärare, skolpolitiker och –tjänstemän. Därför har den så långt möjligt byggts upp kring konkreta sökord som ”Mobbning”, ”Etik”, ”Betyg och bedömning”, ”Ledarskap”.

 


Lärarstudent

PennaSidor för dig som är antagen till en av LiU:s  lärarutbildningar.
 

lärarutbildning

BöckerVälkommen till en ovanligt komplett lärarutbildning!

Forskning

Forskning Forskning om utbildning och lärande på LiU.

 

Lärarrummet

Huvud Där utbildning, fort- bildning, forskning och skola möts.

 

 


Nyheter

Adult education in the age of global mobility

Adult education in the age of global mobility är temat för den 7:e nordiska forskningskonferensen om vuxnas lärande som anordnas 3-5 maj i samarbete mellan Mimer, det nationella programmet för folkbildningsforskning vid LiU, och Encell vid Jönköping University.

Utländska studenters prestation ökar mest

Utländska studenters prestationsgrad ökar enligt en ny analys från Universitetskanslersämbetet, UKÄ. Prestationsgrad är ett mått på i vilken utsträckning studenter tar de högskolepoäng de är registrerade för. Svenska studenters prestationsgrad ligger i stort sett på samma nivå som tidigare.

Den könssegregerade arbetsmarknaden består

Fler och fler kvinnor studerar till traditionellt manliga yrken. men männen gör inte det motsatta. Det är till exempel fortfarande ovanligt att män utbildar sig till förskollärare. konstaterar en ny rapport från UKÄ. Könsskillnaderna beräknas öka i flera högskoleutbildade yrkesgrupper, fram till och med år 2035.

 

På gång

2016-10-27

Samtal vid strömmen (öppen föreläsning)

Föreläsning - Linköpings universitet
Linköpings Universitet bjuder in till öppna föreläsningar på Visualiseringscenter C. Föreläsningarna startar kl 18. 27/10 Föreläsare: Gerhard Andersson Professor i klinisk psykologi, psykoterapeut med KBT-inriktning Tema: Kan psykologi hjälpa oss förstå religion och vad som motiverar religiöst motiverade våldshandlingar?
Kl 18:00
Plats: Visualiseringscenter C
För mer information se http://visualiseringscenter.se/svs, kontakta Visualiseringscenter, e-post info@visualiseringscenter.se, telefon 011156304.

2016-11-16

Elever skrivande, från förskolan till gymnasiet

Seminarium - Institutionen för beteendevetenskap och lärande
Seminarium med Synnöve Matre, Högskolan i Sör-Tröndelag. Ingår i seminarierserien "Högre seminarier" vid Avdelningen för pedagogik och didaktik.
Kl 10:00 - 12:00
Plats: I:207
För mer information kontakta Marcus Samuelsson, e-post marcus.samuelsson@liu.se.

Kontakta oss

Kontakta kansliet för Utbildningsvetenskap
 

Genvägar


Venue

Fortbildning

 

 

Följ oss på:

YoutubeYouTube

View Lararrummet's profile on slideshareSlideshare 

TwitterTwitter 

RSSNyheter från UV 

RSSKalendarium

 Sidansvarig: patrick.moreau-raquin@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-10-20