Göm menyn

Efter utbildningen Personal- och arbetsvetenskap

Programmet Personal- och arbetsvetenskap är en bred utbildning med en beteendevetenskaplig bas (pedagogik, psykologi och sociologi) men där också kurser i arbetsrätt och personalekonomi ingår. Som utexaminerad student på programmet kan du därför söka många olika tjänster, främst inom det som kallas HR-området, frågor som rör medarbetare och arbete med organisationsfrågor.

Ett sätt att strukturera arbetet med medarbetare kan beskrivas utifrån de tre faserna som utmärker detta arbete; IN-I-UT. IN-fasen innebär att du arbetar med att attrahera och rekrytera nya medarbetare, I-fasen att du arbetar med att exempelvis utveckla medarbetare och UT-fasen innebär arbete med avveckling av medarbetare vid t ex pensionering och neddragningar i verksamheten. Som HR-praktiker arbetar du ofta med alla tre faserna men ibland specialiserar du dig på en av faserna. Till detta tillkommer arbete med organisationsfrågor som exempelvis olika former av utveckling och förändring.

HR-arbete bedrivs på till exempel enheter för personalarbete, utbildning, information och kommunikation på företag, förvaltningar och andra organisationer. HR-arbete bedrivs också på utredningsavdelningar och arbetsmarknadsenheter samt i arbets- eller personalförmedlande verksamhet. Du kan komma att arbeta med personal- och kompetensutveckling, förändringsarbete, rekrytering och urval av personal, personalavveckling, personal-sociala frågor och rehabilitering. Ditt arbete kan även innehålla arbetsorganisationsfrågor, arbetsmiljöarbete, förhandlings- eller utredningsarbete.

Vidareutbildningar på Linköpings universitet

Human Resource Management and Development

Några jobb som tidigare studenter har

  • HR-specialist
  • HR-konsult
  • Personalsekreterare
  • HR- och personalstrateg
  • HR- eller personalchef

 


Johan jobbar som förhandlare

Johan-tidigare-studentAtt Johan valde PA-programmet just vid Linköpings universitet berodde på att han tyckte att det verkade vara väl genomtänkt och inte bara ett hopplock av fristående kurser.

– Det var en bra gemensam arbetslivsprofilering från beteendevetenskaperna, sociologi, pedagogik och psykologi. Och jag upplevde att arbetslivet verkligen var i fokus under utbildningen, snarare än respektive ämne. Sedan var det ju givande med de kontakter med näringslivet vi fick via fadderföretag, projektarbeten och mentorsprogram.

Läs intervjun med Johan

 

 

Alumnibloggen

Orka bry sig…

Anna BroedersI mitt arbete som rekryterare läser jag dagligen en stor mängd CV. Allt från personer som har arbetet i 20 år till de som precis har tagit sin universitetsexamen. I dessa CV finns det alltid något som gör att det kommer ett litet leende på läpparna, det är när personerna har engagerat sig i något extra.

Läs Annas inlägg (2013-03-04)

Vandrande reklampelare och stoppa exporten!

Veronica Norén"En viktig fråga, som även är en regionfråga, är den stora exporten av examinerade ingenjörer från Linköping och Norrköping."

Läs Veronicas inlägg (2012-09-12)

Till alumnibloggen

 

Arbetsmarknadsinformation

SACOs yrken A-Ö, personalvetare

Jusek

 


Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: 2013-10-31