Göm menyn

Efter utbildningen Personal- och arbetsvetenskap

Programmet Personal- och arbetsvetenskap är en bred utbildning med en beteendevetenskaplig bas – pedagogik, psykologi och sociologi – men där också kurser i arbetsrätt och personalekonomi ingår. Som utexaminerad student på programmet kan du därför söka många olika tjänster, främst inom det som kallas HR-området – det vill säga frågor som rör medarbetare och arbete med organisationsfrågor.

Som personal- och arbetsvetare kan du arbeta med allt från att attrahera och rekrytera medarbetare, till kompetensutveckling samt att arbeta med avveckling vid t ex pensioneringar och neddragningar i verksamheter. Vidare kan du arbeta med organisationsfrågor som exempelvis olika former av utveckling och förändring. Du kan också komma att arbeta med personal-sociala frågor, rehabilitering, arbetsmiljöarbete samt förhandlings- och utredningsarbete.

HR-arbete bedrivs vid såväl offentliga som privata organisationers personal- och HR-avdelningar. Som personal- och arbetsvetare kan du också arbeta på utredningsavdelningar och arbetsmarknadsenheter samt arbets- och personalförmedlande verksamhet.

Vidareutbildningar på Linköpings universitet

Masterprogrammet Human Resource Management and Development

Några jobb som tidigare studenter har

  • HR-specialist
  • HR-konsult
  • Personalsekreterare
  • HR- och personalstrateg
  • HR- eller personalchef

 


 

 

Alumnibloggen

Orka bry sig…

Anna BroedersI mitt arbete som rekryterare läser jag dagligen en stor mängd CV. Allt från personer som har arbetet i 20 år till de som precis har tagit sin universitetsexamen. I dessa CV finns det alltid något som gör att det kommer ett litet leende på läpparna, det är när personerna har engagerat sig i något extra.

Läs Annas inlägg (2013-03-04)

Vandrande reklampelare och stoppa exporten!

Veronica Norén"En viktig fråga, som även är en regionfråga, är den stora exporten av examinerade ingenjörer från Linköping och Norrköping."

Läs Veronicas inlägg (2012-09-12)

Till alumnibloggen

 

Arbetsmarknadsinformation

SACOs yrken A-Ö, personalvetare

Jusek

 


Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-11-12