Göm menyn

Efter utbildningen Personal- och arbetsvetenskap

Efter avslutade studier väntar en stor arbetsmarknad. Som utexaminerad student från programmet kan du söka dig till privat, offentlig och ideell sektor, som anställd eller konsult, i Sverige och internationellt.

Många tidigare studenter arbetar med kompetensförsörjning, det vill säga att hjälpa organisationer att attrahera, rekrytera, utveckla och avveckla personal, men även med att skapa goda förutsättningar för ett hälsosamt arbetsliv. Att arbeta med personalfrågor innebär vidare inte enbart att arbeta med individer utan det omfattar även att arbetet med arbetsgrupper, organisationer eller arbetslivet i stort.

HR-arbete bedrivs vid såväl offentliga som privata organisationers personal- och HR-avdelningar. Som personal- och arbetsvetare kan du också arbeta på utredningsavdelningar och arbetsmarknadsenheter samt arbets- och personalförmedlande verksamhet.

Vidareutbildningar på Linköpings universitet

Masterprogrammet Human Resource Management and Development

Några jobb som tidigare studenter har

  • HR-specialist
  • HR-konsult
  • Personalspecialist
  • HR- och personalstrateg
  • HR- eller personalchef

 


Joanna, tidigare studentJobbar med att rekrytera personal till industrin i Östergötland

- Mitt jobb består av två delar. Den ena delen innebär att jag är ansvarig för ett antal konsulter som arbetar för oss på olika företag. Som konsultansvarig jobbar jag med många olika områden såsom rekrytering, löner, arbetsmiljöfrågor med mera. Den andra delen av min tjänst innebär att jag jobbar med den framtida kompetensförsörjningen i vår region. Jag är till exempel ute på skolor och berättar om hur det är jobba inom industrin.

Till intervjun med Joanna, projektledare och konsultansvarig på Industrikompetens

Arbetsmarknadsinformation

SACOs yrken A-Ö, personalvetare

Jusek

 


Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Mon Nov 28 13:18:03 CET 2016