Göm menyn

Miljövetare, 180 hp

Miljövetare, 180 hp


En djup förståelse av hur natur och samhälle påverkar varandra utgör en förutsättning för dig som vill arbeta med att förebygga och åtgärda miljöproblem och därmed också grunden för miljövetarprogrammet.

Det behövs både bred kompetens och aktuella insikter för att få inblick i miljöfrågans alla delar. Som miljövetare vid Linköpings universitet får du en tvärvetenskaplig utbildning med stark forskningsanknytning där du lär dig att identifiera och, utifrån olika perspektiv, analysera och hantera olika miljöproblem. Efter studierna kan du exempelvis arbeta som miljöplanerare, miljösamordnare, miljökonsult, miljöinformatör, samt miljö- och hälsoskyddsinspektör och liknande, både i privata företag, offentlig verksamhet och i miljöorganisationer. Du får en god grund för att arbeta såväl inom landets gränser som inom EU eller övriga delar av världen.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
Studiestart: Höstterminen 2017
Anmälningskod: LIU-50020
Studietakt: Helfart
Ort: Norrköping
Nivå: Grundnivå

 

Jonnas blogg

Jonna Elofsson studentbloggareJonna har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat hon kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.  Här i bloggen får du en inblick i Jonnas liv som LiU-student och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär. 

Läs Jonnas blogg

Ny kurs, ny utmaning, ny energi! (Mon Jan 23 16:32:53 CET 2017)
Fyra tanter firar tentan (Fri Jan 20 19:57:45 CET 2017)
Den långa väntan inför tentan (Thu Jan 19 15:32:38 CET 2017)

Studiestart HÖST 2017

StängtEj öppet för ansökan.
Ansökningsperiod:
15 mars - 18 april

 

 

Länkar om programmet

 

Jonas, TIDIGARE STUDENT

Jonas, tidigare studentNamn: Jonas Dahl
Jobbar: Miljö- och hälsoskyddsinspektör på Motala kommun

Läs artikeln med JonasSidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Nov 11 11:42:30 CET 2016