Göm menyn

Miljövetare, 180 hp

Miljövetare, 180 hp


En djup förståelse för natur och samhälle och hur de påverkar varandra är grunden för miljövetarprogrammet och en förutsättning för dig som vill arbeta med att förebygga och åtgärda miljöproblem.

Det behövs både bred kompetens och aktuella insikter för att få inblick i miljöfrågans alla delar. Som miljövetare vid Linköpings universitet får du en tvärvetenskaplig utbildning med stark forskningsanknytning där du lär dig att identifiera och, utifrån olika perspektiv, analysera och hantera olika miljöproblem. Efter studierna kan du arbeta som miljöplanerare, miljösamordnare, miljökonsult, miljöinformatör, samt miljö- och hälsoskyddsinspektör och liknande, både i privata företag, offentlig verksamhet och i miljöorganisationer.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
Studiestart: Höstterminen 2016
Anmälningskod: LIU-50020
Studietakt: Helfart
Ort: Norrköping
Nivå: Grundnivå

 

Jonnas blogg

Jonna Elofsson studentbloggareJonna har fingrarna i en massa kakburkar, bland annat Miljövetarnas studentförening, kåren och allt annat hon kan lägga näsan i blöt i (oftast över en kopp te). Även dedikerad vegan, trädkramare, boknörd och hiphopfantast, samt missbrukare av #yoloswag.  Här i bloggen får du en inblick i Jonnas liv som LiU-student och Norrköpingsbo, med allt det roliga och seriösa det innebär. 

Läs Jonnas blogg


Studiestart Höst 2016

StängtStängt för ansökan.
 

 

Länkar om programmet

 

Jonas, TIDIGARE STUDENT

Jonas, tidigare studentNamn: Jonas Dahl
Jobbar: Miljö- och hälsoskyddsinspektör på Motala kommun

Läs artikeln med Jonas

Mer om att plugga på LiU

 

Kontaktperson

Johan Hedrén, programansvarig
johan.hedren@liu.se

 Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-10-04