Göm menyn

Högskoleingenjör i elektronik, 180 hp

Elektronik


Som färdigutbildad elektronikingenjör har du solid och användbar kunskap om elektronik och vet hur man hittar smarta lösningar för såväl digitala som analoga elektroniksystem.

Programmets obligatoriska kurser i elektronik, datorteknik, matematik, mätteknik, reglerteknik och programmering ger dig en stabil grundkompetens som du sedan kan bygga på med valfria kurser inom bland annat inbyggda system, elkraftteknik och elektronikkonstruktion. Du genomför också flera större elektronikprojekt i grupp, från specifikation och design till konstruktion och presentation, för att samla på dig viktiga erfarenheter inför yrkeslivet.

 

Anmälningsinformation

Förkunskapskrav:
Grundläggande behörighet
samt
Områdesbehörighet 8 (Fysik B, Kemi A, Matematik D)
eller
Områdesbehörighet A8 (Fysik 2, Kemi 1, Matematik 3c)
Studiestart: Höstterminen 2015
Anmälningskod: LIU-50134
Studietakt: Helfart
Ort: Linköping
Nivå: Grundnivå

 

JENNY, tidigare student

Jenny Larsson, tidigare studentNamn: Jenny Larsson
Jobbar: Projektingenjör/ koordinator på Intertek Semko AB

För Jenny Larsson, projektingenjör, är det bästa med jobbet att kunna bidra till att säkrare produkter kommer ut på marknaden. Hon ser det som ett privilegium att få arbeta med en teknisk tjänst som ger en direkt samhällsnytta.

Till intervjun med Jenny

 


Efter utbildningen

Efter programmet kommer du att kunna arbeta med elektronikkonstruktion, programmering, datorteknik med mera inom till exempel elektronik-, telekom- eller IT-branschen. Som elektronikkonstruktör kommer du att vara med och skapa nya produkter eller utveckla och förbättra sådana som redan finns.

Väljer du att jobba med programmering eller datorteknik kan det handla om integrerade lösningar som mobiltelefoner och basstationer, motorelektronik eller avancerad konsumentelektronik. Eftersom du även får en kandidatexamen kan du välja att utbilda dig vidare på ett masterprogram inom elektronikområdet och fördjupa dig ytterligare. Efter det kan du, om du fortfarande vill fördjupa dig, börja forska och ta en tätposition i den moderna elektronikens utveckling.

 

Livet som student på Tekniska högskolan vid Linköpings universitet


Studiestart höst 2015

ÖppetÖppet för ansökan,
fram till 15 april

 

 

Klicka här för att ansöka

 

Länkar om programmet

Mer om att plugga på LiU

 

Kontaktperson

Formuläret nedan går till studievägledare vid Tekniska högskolan.

 

Skicka en fråga

Mitt namn är:

Min e-mail är:

Min fråga ärSidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-03-16