Göm menyn
Föreläsning och besökare provar kemiska experiment
Besökare vid LiUs besöksbord
Besökare vid LiUs besöksbord
Besökare vid LiUs besöksbord
Besökare vid LiUs besöksbord

 

Träffa LiU på besöksdagarna

Under våren erbjuder vi två olika besökstillfällen som ger dig information om hela universitetet.

Vad händer på besöksdagarna?

Vid besökstillfällena får du en överblick av våra utbildningar och en inblick i många intressanta ämnesområden. Studenter och studievägledare finns på plats för att svara på frågor och du får chans att delta i flera olika aktiviteter och tävlingar.

Besöksdagen i Linköping var i C-huset på Campus Valla och besöksdagen i Norrköping varr i huset Täppan, Campus Norrköping. Programmet var en halvdag, förmiddag i Linköping och eftermiddag i Norrköping.

Kommer ni som en grupp elever hoppas vi också att ni har möjlighet att förbereda er inför besöket, så att ni får ut maximalt av dagen.

 

Program för Besöksdagen i Norrköping, 8 mars.

Ladda ner program för Besöksdagen här.


Utbildningsmässa

Parallellt med besöksdagen i Norrköping anordnar Norrköpings kommun en utbildningsmässa. Där kunde eleverna träffa universitetet, högskolor, yrkeshögskolor, vuxenutbildare, folkhögskolor, Arbetsförmedlingen, yrkesföreträdare, Försvaret, Euro Adviser - jobba utomlands, CSN, au pair etc.

Program för Norrköpings kommuns utbildningsmässa.


Skugga en student

Missa  inte vår andra möjlighet att besöka universitetet och utbildningen du är nyfiken på.

Läs mer under Skugga student
 

TekNat-mässan

I anslutning till Linköpings utbildningsmässa anordnades TekNat-mässan.
Ta chansen att träffa studenter från tekniska och naturvetenskapliga utbildningar vid Linköpings Universitet. Mässan ägde rum onsdagen den 9 mars klockan 13.00-16.00 på Linköpings universitet, Campus Valla.

Mässan innefattar alla utbildningar vid Linköpings tekniska högskola med korta föredrag samt mingel. Där får du chansen att träffa studenter och få svar på alla dina frågor gällande studier. Förutom information om specifika utbildningar presenteras Linköping som studentstad. Du får även möjlighet att träffa intressanta studentföreningar för att få en inblick i det roliga studiesociala livet.

De 300 första besökarna kommer få varsin spännande goodiebag. Alla besökare kan dessutom delta i vår tävling för att vinna en iPad Mini!
 

Undrar du över någonting? Tveka inte att kontakta oss på teknatmassa@liu.seeller besök vår Facebook-sida https://www.facebook.com/teknatmassan/.

 


Miniföreläsning - "Fysik eller fejk i film?"

Har du någon gång sett en film och tänkt; "vänta nu.. stämmer det där med verkligheten?".
Vi får på film se de mest spektakulära händelser, men hur förhåller de sig egentligen till det vi vet från fysikens lagar?
Filmintresserade fysikerna Tobias Fjellström och Joel Davidsson från Linköpings universitet kommer gå igenom några filmer
och studera om fysiken stämmer utifrån enkla, grundläggande principer. Är du en filmkritiker, eller gillar du fysik?
Kom förbi och dela dina tankar!

Fysik_eller_fejk


Sidansvarig: webbredaktoren@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-03-10