Göm menyn

Samverkan - Fotografi av Jonas gardell med 3D glasögon

Linköpings universitet omvandlar kunskap till nytta

Den innovativa miljön och avancerade spetsforskningen vid Linköpings universitet är en av de viktigaste faktorerna för att skapa nya arbetstillfällen och ökad konkurrenskraft i regionen.  LiUs kunskap och innovationskraft är till konkret nytta för samhället, näringslivet och många enskilda invånare.

Linköpings universitet har till uppgift att utbilda studenter, bedriva forskning och samverka med omgivande samhälle.  I samverkansuppgiften ingår bland annat verksamheter som forsknings- och utvecklingsarbete i samarbete med näringslivet, affärsutveckling av idéer och forskningsrön från studenter och forskare vid universitetet, nätverkande och kunskapsspridning, samverkan med skolor och studentprojekt.


Nyheter

Janerik Lundquist

LiU bidrar i Armenien

Janerik Lundquist får åter EU-kommissionens förtroende att sprida kunskap till Europas östra grannländer. Projektet ska hjälpa till att värdera de högre utbildningarna i Armenien.

Venture Arena

Stort sug efter vd-kompetens

28 företag presenterade sina idéer inför tänkbara finansiärer, vd:ar och intresserade på Venture Arena. Bakom ett stort antal av de smarta idéerna finns LiU-forskare och alumner.

Välkommen Chewbacca!

Möt Linköpings nyaste tekniska underverk: Chewbacca! Döpt efter den grymtande jätten i Star Wars invigdes den maskin som ska förse "supermikroskopet" ESS med neutrondetektorer.

Fler nyheter

Möjligheter till samarbete

 


 

Filmer

Kulipa och AMRA  - Två case för InnovationskontorEtt

 

Expanding Excellence - LiU:s nationella fundraisingkampanj
Sidansvarig: bjorn.stafstedt@liu.se
Senast uppdaterad: 2014-11-21