Göm menyn

Samverkan - Fotografi av Jonas gardell med 3D glasögon

Linköpings universitet omvandlar kunskap till nytta

Den innovativa miljön och avancerade spetsforskningen vid Linköpings universitet är en av de viktigaste faktorerna för att skapa nya arbetstillfällen och ökad konkurrenskraft i regionen.  LiUs kunskap och innovationskraft är till konkret nytta för samhället, näringslivet och många enskilda invånare.

Linköpings universitet har till uppgift att utbilda studenter, bedriva forskning och samverka med omgivande samhälle.  I samverkansuppgiften ingår bland annat verksamheter som forsknings- och utvecklingsarbete i samarbete med näringslivet, affärsutveckling av idéer och forskningsrön från studenter och forskare vid universitetet, nätverkande och kunskapsspridning, samverkan med skolor och studentprojekt.


Nyheter

Batteriladdare i tryckt elektronik

Forskningscentrum för tryckt elektronik invigt

Sveriges nationella centrum för tryckt elektronik har invigts vid LiU, med nya maskiner och med många kärleksförklaringar.

Vinnarna

Bästa hacket stoppar cykelstölder

Fredrik Löfgren och hans kompisar är trötta på att få sina cyklar stulna. De tog fram en smart lösning som också gör det enklare att få fatt i en cykel när du behöver en. De tog hem årets East Sweden Hack.

East Sweden Hack

Hack med ambition att lösa samhällsutmaningar

I helgen avgörs årets upplaga av East Sweden hack. 20 tävlande lag ska med kreativa idéer och öppen data lösa viktiga samhällsutmaningar.

Fler nyheter

Möjligheter till samarbete

 


 

Filmer

Kulipa och AMRA  - Två case för LiU Innovation

 

Expanding Excellence - LiU:s nationella fundraisingkampanj
Sidansvarig: bjorn.stafstedt@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-09-27