Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

LiU-forskare fann feberns källa (Linköpings universitet, 2014-08-29)

Feber är ett svar på inflammation och triggas av ett påslag av signalämnet prostaglandin. Forskare vid Linköpings universitet kan nu visa exakt var dessa ämnen tillverkas – ett fynd som öppnar vägen för mer specifika läkemedel.

Ny vår för svensk humle (Linköpings universitet, 2014-08-26)

Gammal svensk humle har unika genetiska egenskaper som efterfrågas av framväxande mikrobryggerier i landet. Forskare vid Linköpings universitet och Nordiska museet har letat upp och analyserat plantor som överlevt i flera hundra år.

Pressinbjudan: Strategiskt avtal mellan LiU och VTI (Linköpings universitet, 2014-08-21)

På onsdag den 27 augusti tar Linköpings universitet (LiU) och Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) ytterligare ett steg närmare varandra. Detta genom att underteckna ett avtal som ska ge än bättre förutsättningar att arbeta strategiskt och praktiskt inom utbildning, forskning, kompetensförsörjning och innovation.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU