Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Att läsa med ljudens hjälp (Linköpings universitet, 2014-09-17)

Lyssna och läsa hör ihop. Döva och hörselskadade barn kan därför ha svårt med läsinlärning. I en aktuell avhandling i handikappvetenskap, vid Linköpings universitet, visas hur barn med hörselskador lättare lär sig läsa när lästräningen kombineras med ljud.

Medkänslans kollaps (Linköpings universitet, 2014-09-11)

Ju fler som vädjar till vår medkänsla, desto mer kallsinniga blir vi. Viljan att ge är starkast till en enskild individ. Nu kartläggs de fysiologiska mekanismerna bakom det här beteendet. Daniel Västfjäll, professor i psykologi vid Linköpings universitet, undersöker tillsammans med forskarkollegor i Oregon, USA, mekanismer för mänskligt beslutsfattande.

LiU-forskare vann internationell tävling i datorseende (Linköpings universitet, 2014-09-09)

Forskare på Avdelningen för datorseende vid Linköpings universitet tog hem segern i en internationell tävling, VOT2014. Deras metod att följa rörliga objekt – en bil eller ett ansikte i en folksamling – var den mest noggranna och tillförlitliga. Metoden, som bland annat bygger på flera examensarbeten, är till stor nytta för industrin och har en mängd applikationer.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU