Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Trimmade fettsyror kan bli framtidens botemedel mot hjärtarytmi (Linköpings universitet, 2015-05-21)

I en ny studie visar forskare vid Linköpings universitet hur varianter av fettsyror kan öppna en för hjärtat betydelsefull jonkanal och därmed minska risken för arytmi. I framtiden skulle fettsyrorna kunna utvecklas till läkemedel mot hjärtarytmi. Resultaten publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS.

Trio får förtjänstmedalj (Linköpings universitet, 2015-05-20)

Anna-Lena Eriksson Gustavsson, Hans Lundgren och Gun Mannervik får ta emot universitetets förtjänstmedalj vid promotionshögtiden på lördag.

Akademisk högtid vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2015-05-20)

Lördagen den 23 maj är det dags för årets doktorspromotion och professorsinstallation vid Linköpings universitet. 25 nya professorer installeras samtidigt som sju hedersdoktorer och 89 doktorer promoveras vid en ceremoni i Konsert & Kongress, Linköping.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU