Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Unga behöver hjälp att förstå sin förälders självmord (Linköpings universitet, 2016-09-21)

Att prata om självmord är så stigmatiserat att ungdomar vars föräldrar tagit livet av sig tvingas vända sig till utomstående, på exempelvis nätet, för att få ventilera sin sorg. Det visar en avhandling från Linköpings universitet. Inte heller vården har någon uppbackning för dessa ungdomars livssituation, menar socionomen Anneli Silvén Hagström som skrivit avhandlingen.

Möjligt att förutsäga hur multipel skleros utvecklas (Linköpings universitet, 2016-09-14)

Immunceller hos patienter med multipel skleros fungerar annorlunda än celler från friska individer. Den skillnaden har forskare vid Linköpings universitet utnyttjat för att utveckla en metod som kan förutsäga sjukdomsaktivitet vid multipel skleros.

Fler fuskande forskare upptäcks (Linköpings universitet, 2016-09-09)

Macchiarinifallet har riktat strålkastarljuset mot fusk i forskningen. I en ny studie visar Linköpingsforskarna Solmaz Filiz Karabag och Christian Berggren att problemen är allvarliga även inom samhällsvetenskapen. Antalet upptäckta fall ökar snabbt och de vetenskapliga tidskrifterna tvingas till motåtgärder för att komma åt fuskande forskare.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU