Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Flygteknik i gröna näringen: Framtid för Sverige (Linköpings universitet, 2015-07-02)

Obemannade flygande farkoster kan bli Sveriges nästa stora exportprodukt, inte minst för användning inom de gröna näringarna. 70 procent mer mat måste pro-duceras inom 30 år samtidigt som fossila bränslen ska ersättas av fossilfria. I ett seminarium under Almedalsveckan visar LiU-forskarna Per Frankelius och Fredrik Gustavsson flygteknikens möjligheter.

Klimatanpassning kan drabba utsatta grupper (Linköpings universitet, 2015-07-02)

Trots det positiva med att länder anpassar samhället till ett förändrat klimat kan insatserna som görs slå fel och drabba redan utsatta grupper

Låg risk att donatorbarn med genetiska band skaffar barn ihop (Linköpings universitet, 2015-06-30)

Allt fler barn kommer till genom assisterad befruktning. Men tydliga regelverk saknas inom vården. Nu visar Linköpingsforskare att risken för att donatorbarn med genetiska band skaffar barn ihop är låg – mindre än en procent – om donatorn inte ger upphov till fler än tio barn.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU