Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Effektiva produktionssystem för flerbostadshus (Linköpings universitet, 2014-04-16)

Svensk byggindustri får nu stöd i processen att effektivisera byggandet av flerbostadshus. Henric Jonsson, doktorand i bygglogistik, Linköpings universitet, Campus Norrköping, har tagit fram ett stöd för beslutsfattande som underlättar valet av produktionsprocess.

Toyota Material Handling och Linköpings universitet i långsiktigt strategiskt samarbete (Linköpings universitet, 2014-04-10)

Toyota Material Handling Europe, TMHE, och Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling vid Linköpings universitet signerade under onsdagen ett avtal kring långsiktigt strategiskt samarbete. Det långsiktiga målet är att få fram vetenskapliga resultat av världsklass, som också genom sitt fokus på livscykelanalyser och hållbarhet stärker konkurrenskraften för TMHE och svensk industri.

Generna bakom hönskammen kan förklara domesticering (Linköpings universitet, 2014-04-10)

Tuppars och hönors röda kammar är välkända exempel på sexuella ornament, utsmyckningar som ska locka en partner att fortplanta sig med. Bakom denna intrikata egenskap ligger ett helt kluster av gener, visar ny forskning vid Linköpings universitet.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU