Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Vägar till gemenskap i transfilm (Linköpings universitet, 2014-12-19)

Transpersoner på film möts ofta av våld och förnedring. Med sin avhandling riktar Wibke Straube ljuset mot filmer som erbjuder transpersoner ögonblick av acceptans och framtidstro.

Regionen laddar för E-week (Linköpings universitet, 2014-12-17)

I tre och en halv dag kraftsamlar Östergötland för en hållbar framtid - teknisk, miljömässig, ekonomisk - i A-huset på Linköpings universitet. Forskare, studenter, politiker, företagare och representanter för Länsstyrelsen, Östsam, Energikontoret med flera träffas för samtal, seminarier, debatt och workshops.

Läroböcker brister i förklaring kring antibiotikaresistens (Linköpings universitet, 2014-12-16)

För att inte problemet med antibiotikaresistens ska bli större i framtiden krävs kunskap hos allmänheten om hur resistensen uppstår. Men trots att antibiotikaresistens nämns i kursmålen, tar fem av de sex vanligaste läroböckerna inte upp detta visar två Linköpingsforskare som studerat svenska biologiböcker.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU