Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Den fjärde industriella revolutionen är här (Linköpings universitet, 2016-06-30)

Snart har vi kopplat upp hela samhället, från lyktstolpar till avloppssystem. Trafiken flyter automatiskt, bilarna kör själva, drönare är snabba och pålitliga hjälpredor och smarta kognitiva kompanjoner hjälper oss att fatta kloka beslut. Linköpings universitet och East Sweden bjuder i Almedalen, onsdag 6 juli, in till debatt om framtidens digitaliserade och uppkopplade värld.

Din nästa kompis är en robot (Linköpings universitet, 2016-06-29)

Möt Elsa, Jasmin och de andra robotarna nyss hemkomna från fotbolls-VM för robotar i Tyskland. East Sweden och Linköpings universitet bjuder under Almedalsveckan in till seminarium om vad vi kan vänta oss av arbetsmarknad, ekonomi och vårt framtida liv i sällskap av robotar.

Välkommen på en resa från Almedalen rakt ut i rymden! (Linköpings universitet, 2016-06-29)

Kunskapens gränser kittlar fantasin och leder till nyfikenhet och upptäckarlust. I det unika eventet Upprymd – universum i 3D välkomnas vi därför ut i rymden på en hisnade resa av inga mindre än Christer Fuglesang, astronaut och adjungerad KTH-professor, Anders Ynnerman, professor i visualisering vid Linköpings universitet och Marie Rådbo, astronom och författare.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU