Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Kvinnor över 80 får hormonbehandling (Linköpings universitet, 2014-07-24)

Hormonbehandling för övergångsbesvär ges i regel direkt efter menopausen, men en studie vid Linköpings universitet visar att även kvinnor som är 80 år och äldre får behandling.

Vart är sommarkollo på väg? (Linköpings universitet, 2014-07-10)

Från fostran av fattiga arbetarbarn till att stötta medelklassbarns individuella projekt. Än lever sommarkolonin, även om allt färre barn är med för varje år. Och de barn som skulle behöva det bäst har inte längre råd att åka på kollo, visar en aktuell bok. Sommartid är de hänvisade till dammiga gårdar i miljonprojektsområdena.

Negar Sani löste den tryckta diodens gåta (Linköpings universitet, 2014-07-08)

I tretton år har gåtan förblivit olöst, men nu har Negar Sani, doktorand vid Laboratoriet för organisk elektronik, Linköpings universitet, Campus Norrköping, lyckats förklara hur en tryckt diod kan fungera i GHz-bandet. Dioden utgör den felande länken mellan mobiler och tryckta etiketter, där mobilen kan sköta strömförsörjningen till etiketten.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU