Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Även mobilappar och spel är energibovar (Linköpings universitet, 2016-05-17)

Ekhiotz Jon Vergara, nybliven doktor vid Linköpings universitet, har utvecklat EnergyBox, ett verktyg som mäter och beräknar hur mycket energi uppkopplade prylar drar, som spel, chatar och appar. Han fann stora skillnader mellan olika appar, spel och tjänster och även stora möjligheter till energieffektivisering.

Sjukhus drar inte lärdom av att mäta infektioner (Linköpings universitet, 2016-05-16)

Att drabbas av en infektion under sin sjukhusvistelse är en vanlig vårdskada. För att förhindra utbredningen och arbeta förebyggande mäter alla sjukhus förekomsten av vårdrelaterade infektioner. Men de tidsödande mätningarna följs inte upp och en av anledningarna är att personalen misstror resultatet. Det visar en av studierna i en avhandling om patientsäkerhet från Linköpings universitet.

Pressinbjudan: Första Career talks i Norrköping (Linköpings universitet, 2016-05-09)

Career talks innebär att alumner från Linköpings universitet samtalar om karriär och livsval inför en publik av främst sistaårsstudenter. I år äger Career talks rum den 12 maj, för första gången i Norrköping.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU