Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Smarta städer – hittills mer ord än handlingar (Linköpings universitet, Wed Dec 07 10:42:44 CET 2016)

Begreppet smarta städer används allt oftare inom stadsplanering. Men ordets konkreta innebörd saknas och betydelsen skiftar beroende på vem som använder begreppet. Det visar en avhandling från Linköpings universitet.

Solen skiner inte alltid över pensionärerna på Solkusten (Linköpings universitet, Wed Dec 07 08:00:00 CET 2016)

Hemlöshet, ohälsa och rädsla för döden i ett främmande land. Det är innehåller några av berättelserna i forskaren Anna Gavanas bok om svenska pensionärer som utvandrat till Spanien. Boken slår hål på den ensidiga bilden av Spaniensvenskarna som glättiga golfare och placerar dem i en aktuell debatt om migration och integration.

Så gör vi Sverige starkare med unikt samarbete (Linköpings universitet, Tue Dec 06 15:43:14 CET 2016)

Forskare vid Flumes, Fluida och Mekatroniska system, vid Linköpings universitet startar nu ett nära samarbete med Hudiksvalls Hydraulikkluster, HHK, för att stärka industri och akademi. Samtidigt vill man lösa en av svensk industris stora utmaningar.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU