Hide menu

The requested page is not available in the preferred language.

To the next available page.


The requested article is available in the following languages.

Page in Swedish.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitet publiceras på Newsdesk.

Stort industriintresse för WASP (Linköpings universitet, 2015-11-24)

Sveriges enskilt största forskningsprogram Wallenberg Autonomous Systems Program, WASP har mötts av ett stort intresse från industrin, 52 ansökningar har kommit in till de 20 platserna för industridoktorander.

LiU-forskare skapar elektroniska växter (Linköpings universitet, 2015-11-23)

Med halvledande polymerer kan såväl analoga som digitala elektroniska kretsar skapas inne i levande blommor, buskar och träd. Det visar forskare vid Laboratoriet för organisk elektronik, Linköpings universitet. Resultaten publiceras i Science Advances.

Växtsubstanser mot cancer granskas i gigantisk studie (Linköpings universitet, 2015-11-18)

Giftfria kombinationer av kemiska ämnen från växter kan vara nyckeln till att stoppa obotliga och återfallande cancersjukdomar. Det är slutsatsen av en gigantisk metastudie vars resultat nu publiceras.

Diagnos innan sjukdomen brutit ut (Linköpings universitet, 2015-11-12)

Många patienter med allvarliga sjukdomar blir inte bättre av sina mediciner eftersom behandlingen påbörjas alltför sent. Ett internationellt forskarteam lett från Linköpings universitet lanserar nu en unik strategi för att upptäcka ett sjukdomsförlopp i dess allra tidigaste fas.

Pressinbjudan: Linköpings universitet hyllar Årets alumner 10 november (Linköpings universitet, 2015-11-05)

Mihai Aldén, Oscarsbelönad utvecklare på Dreamworks Animation i Los Angeles, och Kajsa Andersson, prisbelönt rektor för Skäggetorpsskolan i Linköping, är Årets alumner 2015 vid Linköpings universitet. De tar emot utmärkelsen vid en ceremoni den 10 november på Campus Valla.

Inbjudan att lyssna till LiU:s toppforskare (Linköpings universitet, 2015-11-05)

Linköpings universitet fyller 40 år och inbjuder till en vetenskaplig konferens där de flesta av universitetets internationella spjutspetsområden presenteras i korta sessioner. Jubileumskonferensen hålls i Kåkenhus och i Visualiseringscenter, Campus Norrköping 11 november 2015.

Ranking inte säkraste vägen till bästa utbildningen (Linköpings universitet, 2015-11-05)

Att som student titta på resultatet från en ranking behöver inte leda till att man hittar exempelvis landets bästa läkarprogram. I flera fall rankas utbildningar olika beroende på vilka som gjort rankingen. Det visar en avhandling från Linköpings universitet.

Leverantörsintegration – recept för byggvaruhandelns utveckling (Linköpings universitet, 2015-11-03)

Leverantörer med goda kunskaper om sina egna produkter och som dessutom har förståelse för kundernas behov kan bidra till att öka både sin egen och byggvaruhandelns lönsamhet. Det visar Daniel Ellström i sin doktorsavhandling vid Linköpings universitet.

Svensk paviljong visar grön innovationskraft på världsutställning (Linköpings universitet, 2015-11-02)

Forskningsprojektet Grönovation vid Linköpings universitet arrangerar i samarbete med Elmia en svensk paviljong på världens största lantbruksmässa, Agritechnica i Hannover 8–14 november. Till mässan väntas 2900 utställare och 400 000 besökare från alla världens länder. I år är det första gången som Sverige deltar med en egen paviljong.

”Man kan alltid bli finare” – Om normer och ideal inom tandvård (Linköpings universitet, 2015-10-30)

Tandvården spenderar mycket tid på att motivera och stötta unga genom en – ibland lång och besvärlig – tandreglering. Men, i många fall görs korrigeringarna inom statligt finansierad tandvård av kosmetiska skäl. Anette Wickström har undersökt vilken roll normer spelar när barn och ungdomar erbjuds förbättringar av bett och tänder.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Page manager: lennart.falklof@liu.se
Last updated: 2012-05-22