Hide menu

The requested page is not available in the preferred language.

To the next available page.

The requested article is available in the following languages.

Page in Swedish.

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitet publiceras på Newsdesk.

Linköpingsstudenter världsmästare i case (Linköpings universitet, 2015-04-17)

Fyra blivande civilekonomer från Linköpings universitet tog hem segern när världens största casetävling avgjordes i Dubai i veckan. Det är första gången någonsin ett svenskt lag vunnit tävlingen.

Traumatiska upplevelser kan ge barndiabetes (Linköpings universitet, 2015-04-10)

Skilsmässa, dödsfall, ett nytt syskon eller andra livskriser kan trefaldiga risken att barn utvecklar diabetes typ 1. För barn med anlag för diabetes kan det innebära 12 gånger så hög risk. Det visar en studie från Linköpings universitet.

Generna styr när hunden ber om hjälp (Linköpings universitet, 2015-03-31)

Hundar är mästare på att kommunicera med människor. Ställda inför ett svårt problem söker hunden ofta hjälp från sin ägare. Forskare vid Linköpings universitet har lyckats visa att beteendet inte är inlärt utan till viss del medfött.

Ny bok om vetenskapens kändis Marie Curie (Linköpings universitet, 2015-03-31)

Marie Curie var en megakändis under sin livstid och räknas fortfarande som en av tidernas mest inspirerande kvinnliga vetenskapsmän. I en ny bok visar Eva Hemmungs Wirtén hur ikonen – och varumärket – Marie Curie växt fram och vilka intressen som håller henne kvar på toppen.

Professor från Finland berömmer satsning för att förbättra elevers matematikresultat (Linköpings universitet, 2015-03-30)

Inbjudan till pressträff Välkommen till Skäggetorpsskolan i Linköping tisdag den 31 mars för en träff med några av de lärare, elever och forskare som ingår i den stora satsningen som Norrköpings och Linköpings kommuner gör tillsammans med Linköpings universitet för att förbättra matematikundervisningen i skolan.

Ett övergrepp kommer sällan ensamt (Linköpings universitet, 2015-03-30)

Ett övergrepp följs ofta av fler. Studier vid Linköpings universitet visar att många som uppger att de blivit slagna, våldtagna eller förföljda har också utsatts för andra former av våld och av mer än en förövare, och det gäller både kvinnor och män.

Visualiseringsteknik ska underlätta beslutsfattande (Linköpings universitet, 2015-03-27)

​En avancerad interaktiv studio på Linköpings universitet ska erbjuda politiker, forskare och planerare tekniskt stöd i möten där svåra beslut måste fattas. Måndag 30 mars invigs Norrköpings beslutsarena

Sju nya hedersdoktorer vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2015-03-26)

Fyra utländska forskare, två svenska företagsledare och en folkbildare blir hedersdoktorer vid Linköpings universitet. De promoveras vid en ceremoni i maj.

80 miljoner till ny forskningssatsning på resurseffektivitet och cirkulär ekonomi (Linköpings universitet, 2015-03-25)

Linköpings universitet har fått uppdraget att leda ett nytt forskningsprogram och tillsammans med universitetet i Lund och Chalmers utveckla innovativa lösningar kring produktdesign och resurseffektivitet.

Pressinbjudan: Det globala i det lokala – nationellt symposium (Linköpings universitet, 2015-03-20)

Hur undviks händelser som den i Husby och hur tas äldre personer som inte fötts i Sverige om hand på bästa sätt? Hur motverkas könsstympning? Det är några av frågorna som diskuteras under en nationell konferens som Linköpings universitet står värd för 23-24 mars 2015.

Fler pressmeddelande på Newsdesk

Page manager: lennart.falklof@liu.se