Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Rekordhögt tryck avslöjar materiens inre (Linköpings universitet, 2015-08-25)

En forskargrupp vid Linköpings universitet har, tillsammans med kollegor i Europa och USA visat att vid extremt högt tryck börjar även de innersta elektronerna i atomkärnorna i metallen osmium att samverka med varandra, ett fenomen man aldrig tidigare sett. Resultaten publiceras nu i Nature.

Blockerad prion kan lösa galna ko-sjukan (Linköpings universitet, 2015-08-19)

Creutzfeldt Jakobs sjukdom, galna ko-sjukan och scrapie är hjärnsjukdomar som idag saknar bot. Men nu kan forskare med hjälp av en specifik molekyl förhindra skadliga prioner från att orsaka celldöd i hjärnan. Det kan bana vägen för ett botemedel.

Lysande material avslöjar hur cellerna växer (Linköpings universitet, 2015-07-21)

Fiber av en halvledande polymer, framtagen för solceller, är ett utmärkt stödmaterial för tillväxt av ny mänsklig vävnad. Fibrerna lyser, vilket gör det möjligt att även följa cellernas tillväxt inne i levande vävnad, visar forskare vid Linköpings universitet. Resultaten har publicerats i ansedda Advanced Functional Materials.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU