Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Vem är vem på nätet? (Linköpings universitet, 2014-11-27)

De elektroniska identifikationssystemen - kort, koder, irisar och fingertoppar - ställer många frågor på sin spets, visar sju LiU-forskare med Karin Axelsson, professor i informatik och Elin Wihlborg, professor i statsvetenskap, i spetsen. Sina slutsatser har de sammanfattat i boken Vem är vem på nätet?

Signalen som startar feber (Linköpings universitet, 2014-11-27)

Vid infektioner och inflammatoriska sjukdomar bildar immunförsvaret en grupp små signalmolekyler, cytokiner. En av dessa, interleukin-6, är nödvändig för att kroppen ska kunna svara med feber. Forskare vid Linköpings universitet visar nu för första gången hur detta fungerar.

​ Rikare flora när hygget varit äng (Linköpings universitet, 2014-11-25)

Floran på skogshyggen är tydligt påverkad av den tidigare markanvändningen, enligt en forskningsstudie vid Linköpings universitet. Resultaten bäddar för en ny typ av naturvårdshänsyn inom skogsbruket.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU