Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Kvinnor med ”otypisk” könsutveckling utmanar normalitetens gränser (Linköpings universitet, 2014-10-27)

Tusentals flickor får i tonåren reda på att de har en ”otypisk” könsutveckling, de kan sakna en x-kromosom eller delar av könsorganen. Med anpassning – och med motstånd – tacklar de normerna för kvinnlig kroppslighet. Det visar Lisa Guntram i doktorsavhandlingen ”Ambivalent ambiguity?” från Linköpings universitet.

Budgetpropositionen presenteras på Campus Norrköping (Linköpings universitet, 2014-10-22)

I morgon, torsdag, kommer Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, till Norrköping för att presentera regeringens budgetproposition.

Kunskap som maktfaktor i global miljöforskning och miljöpolitik (Linköpings universitet, 2014-10-20)

I decennier har forskare utvecklat allt mer komplicerade modeller som förutsäger och visar konsekvenserna av globala miljöförändringar, modeller som ligger till grund för miljöpolitiska beslut. I den första avhandlingen från nya Tema Miljöförändringar vid Linköpings universitet visar Ola Uhrqvist hur modellerna växt fram, format och formats av sin tids rådande tankesätt.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU