Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Pressinbjudan: Extern lansering av Tema Miljöförändring (Linköpings universitet, 2015-05-05)

Välkommen till en halvdag på Linköpings universitet den 7 maj då nyetablerade Tema Miljöförändring i ord och med korta filmer presenterar sin verksamhet. Dagen inleds med en föreläsning med en miljöforskare i världsklass, professor Carlos M Duarte, King Abdullah University of Science and Technology, Saudarabien.

Pressinbjudan: Alumner inspirerar studenter vid LiU (Linköpings universitet, 2015-05-04)

Förra året var det premiär för Career talks vid Linköpings universitet: ett avslappnat soffsamtal mellan före detta studenter om karriär och livsval. Den 7 maj återkommer evenemanget med tre nya LiU-alumner på scenen. Syftet är att inspirera studenter som snart ska ut i arbetslivet.

Frivilliga krafter testas i räddningstjänsten (Linköpings universitet, 2015-04-29)

I ett kontrollerat och mätbart försök ska forskare vid Linköpings universitet studera hur frivilliga på bästa sätt kan användas som extra resurs inom räddningstjänsten. Försöket, en simulerad olycka, utförs den 5 maj i ett samarbete mellan universitetet, SOS Alarm och Räddningstjänsten i Medelpad. Press är välkommen att närvara.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU