Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Akademisk högtid vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2016-05-25)

På lördag installeras 26 professorer och promoveras 86 doktorer och sex hedersdoktorer vid Linköpings universitet.

I avloppen finns 1TWh biogas att hämta (Linköpings universitet, 2016-05-25)

Nu kan det slås fast: det finns en terawattimme biogas i pappers- och massabrukens avloppsströmmar. Att ha en biogasanläggning på eller i nära anslutning till ett bruk ger även en rad andra fördelar visar en nyligen utkommen forskningsrapport, Biogasproduktion inom svenska pappers- och massaproduktion.

Även mobilappar och spel är energibovar (Linköpings universitet, 2016-05-17)

Ekhiotz Jon Vergara, nybliven doktor vid Linköpings universitet, har utvecklat EnergyBox, ett verktyg som mäter och beräknar hur mycket energi uppkopplade prylar drar, som spel, chatar och appar. Han fann stora skillnader mellan olika appar, spel och tjänster och även stora möjligheter till energieffektivisering.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU