Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Pressinbjudan: Strategiskt avtal mellan LiU och VTI (Linköpings universitet, 2014-08-21)

På onsdag den 27 augusti tar Linköpings universitet (LiU) och Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) ytterligare ett steg närmare varandra. Detta genom att underteckna ett avtal som ska ge än bättre förutsättningar att arbeta strategiskt och praktiskt inom utbildning, forskning, kompetensförsörjning och innovation.

Kvinnor över 80 får hormonbehandling (Linköpings universitet, 2014-07-24)

Hormonbehandling för övergångsbesvär ges i regel direkt efter menopausen, men en studie vid Linköpings universitet visar att även kvinnor som är 80 år och äldre får behandling.

Vart är sommarkollo på väg? (Linköpings universitet, 2014-07-10)

Från fostran av fattiga arbetarbarn till att stötta medelklassbarns individuella projekt. Än lever sommarkolonin, även om allt färre barn är med för varje år. Och de barn som skulle behöva det bäst har inte längre råd att åka på kollo, visar en aktuell bok. Sommartid är de hänvisade till dammiga gårdar i miljonprojektsområdena.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU