Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Gener bakom hundars sociala förmåga avslöjade (Linköpings universitet, 2016-09-30)

Hundars sociala förmåga påverkas av gener som också tycks ha betydelse för människans beteende, enligt en ny studie av forskare vid Linköpings universitet. Forskarna har hittat ett samband där fem olika gener påverkar hundars förmåga att samspela med oss. Fyra av dem visade sig också vara inblandade i sociala funktionsnedsättningar hos människor, till exempel autism.

Internationell konferens om äldre och åldrande (Linköpings universitet, 2016-09-29)

Världen över blir befolkningen allt äldre. Samtidigt skiljer sig de äldres erfarenheter alltmer åt. Många har upplevt social ojämlikhet i yngre ålder eller fötts i ett annat land än det de åldras i – erfarenheter som avspeglar sig i de äldres behov . Under en konferens i Norrköping den 6-7 oktober kommer forskare från hela världen att diskutera hur samhället bäst kan möta den ökande andelen äldre.

Forskarprat på caféer (Linköpings universitet, 2016-09-28)

Fredagen den 30 september dyker forskare från Linköpings universitet upp på caféer i Linköping och Norrköping och berättar om sin forskning. Det kallas för Forskarfredag och ingår i en bred EU-satsning. Linköpings universitet arrangerar Forskarfredag för tredje gången och i år bjuds på sex programpunkter, fyra i Linköping och två i Norrköping.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU