Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Ny upptäckt om hur innerörat fungerar (Linköpings universitet, 2016-07-13)

Forskare har funnit att de delar av innerörat som bearbetar ljud som tal och musik verkar fungera annorlunda än andra delar av innerörat. Bakom upptäckten står forskare från bland annat Linköpings universitet.

Personlighet kan påverkas av tidigt lärande (Linköpings universitet, 2016-07-12)

Det finns en koppling mellan vuxna individers beteenden, deras personlighetsdrag och stimulans till lärande tidigt under uppväxten. Det visar forskare från Linköpings universitet där djungelhöns fått genomföra en serie inlärningstester som kycklingar.

Satsning på larmoperatörer behövs (Linköpings universitet, 2016-07-05)

Gör larmoperatör till en profession med nationella kompetenskrav och öva mer på svåra räddningar som kräver samverkan. Det är två av de slutsatser Linköpingsforskaren Rebecca Stenberg drar efter att ha studerat Sveriges organisering av alarmering, larm och larmkedjor.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU