Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Stoppar anfallet där det uppstår (Linköpings universitet, 2016-08-24)

Forskare vid Linköpings universitet har tillsammans med franska kolleger tagit fram en liten anordning som både fångar upp den första signalen av ett epileptiskt anfall och doserar en substans som effektivt stoppar anfallet. Allt sker i samma pixel där signalen uppstår – ett område på 20x20 µm.

Två dagars fokus på smarta material (Linköpings universitet, 2016-08-18)

De absolut senaste genombrotten inom materialforskningen för såväl de mjuka som de hårda materialen, liksom teori och modellering av dem, presenteras under en internationell tvådagarskonferens AFM2016 på Vildmarkshotellet, Kolmården, 23-24 augusti 2016.

Flyktingbarn i familj hamnar mellan stolarna (Linköpings universitet, 2016-08-08)

Barn som kommer med sina asylsökande föräldrar till Sverige riskerar att hamna mellan stolarna och inte få någon självklar hjälp till skola, hälsovård och annan omsorg. Något fungerande system för dem finns inte, till skillnad från de ensamkommande unga där samhället tar ett tydligare ansvar. Det visar en färsk rapport.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU