Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

IKEA-vd och yttrandefrihetskämpe är Årets alumner vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2014-09-19)

Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för IKEA, och Elnaz Baghlanian, ansvarig för Svenska PEN, har utsetts till Årets alumner vid Linköpings universitet. De tar emot utmärkelsen vid en ceremoni den 3 oktober.

Tuberkulosforskare får Fernströmpriset (Linköpings universitet, 2014-09-19)

Forskaren Maria Lerm söker nya vägar att tillverka ett bättre vaccin mot tuberkulos – sjukdomen som skördar två miljoner människoliv årligen. Nu tilldelas hon Fernströmpriset på 100 000 kronor.

Så förbereds flyktingbarn för ett liv i Sverige (Linköpings universitet, 2014-09-18)

Sverige är ett fritt och jämställt land där den materiella välfärden är självklar och livsstilen aktiv. Det är en bild som ges i de så kallade sverigeprogrammen till barn som ska vidarebosättas till Sverige, enligt en ny avhandling vid Tema barn, Linköpings universitet.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU