Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Fler överbelastningsskador på konstgräs (Linköpings universitet, 2015-07-06)

Om konstgräs skulle vara farligare att spela fotboll på än naturgräs har länge diskuterats i fotbollsvärlden. En avhandling från Linköpings universitet visar att spelare på konstgräs har fler överbelastningsskador än spelare på naturgräs.

Flygteknik i gröna näringen: Framtid för Sverige (Linköpings universitet, 2015-07-02)

Obemannade flygande farkoster kan bli Sveriges nästa stora exportprodukt, inte minst för användning inom de gröna näringarna. 70 procent mer mat måste pro-duceras inom 30 år samtidigt som fossila bränslen ska ersättas av fossilfria. I ett seminarium under Almedalsveckan visar LiU-forskarna Per Frankelius och Fredrik Gustavsson flygteknikens möjligheter.

Klimatanpassning kan drabba utsatta grupper (Linköpings universitet, 2015-07-02)

Trots det positiva med att länder anpassar samhället till ett förändrat klimat kan insatserna som görs slå fel och drabba redan utsatta grupper

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube