Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Utsatta ungdomar ser på sig själva som problem (Linköpings universitet, 2015-05-29)

Unga människor placerade i samhällsvård förstärker synen på sig själva som avvikande och problematiska, tvärtemot vad vården syftar till. De har en negativ självbild och blygsamma drömmar om sin framtid.

LiU leder miljardsatsning inom autonoma system (Linköpings universitet, 2015-05-28)

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, universitet och företag satsar 1,8 miljarder kronor under en 11-årsperiod i forskning och utveckling av framtidens autonoma system. Linköpings universitet är värduniversitet för programmet som samlar världsledande kompetens från fyra universitet. Programmet välkomnas av svensk industri.

Lesbiska familjer mår bra men möter fördomar i sjukvård och socialtjänst (Linköpings universitet, 2015-05-27)

Lesbiska familjer i Sverige lever idag etablerade familjeliv med en lagstiftning som under senare år stärkt deras ställning. Men fortfarande möts de av fördomar i mötet med bland annat sjukvård och socialtjänst, visar en avhandling från Linköpings universitet.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU