Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Kunskap som maktfaktor i global miljöforskning och miljöpolitik (Linköpings universitet, 2014-10-20)

I decennier har forskare utvecklat allt mer komplicerade modeller som förutsäger och visar konsekvenserna av globala miljöförändringar, modeller som ligger till grund för miljöpolitiska beslut. I den första avhandlingen från nya Tema Miljöförändringar vid Linköpings universitet visar Ola Uhrqvist hur modellerna växt fram, format och formats av sin tids rådande tankesätt.

”Glömda” gener påverkar personligheten (Linköpings universitet, 2014-10-17)

Även små djur som skalbaggar har personlighet. Ny forskning visar att den påverkas av ett samspel mellan de två skilda genuppsättningar som finns hos alla organismer med cellkärna — även hos oss däggdjur.

Hörselskadade i arbetslivet påverkas negativt av buller (Linköpings universitet, 2014-10-15)

Hörselskadade personer i arbetslivet påverkas mer negativt av buller än vad deras normalhörande kollegor gör. De mår sämre fysiskt och mentalt och de blir också tröttare under arbetstid, men även efter jobbet. Det visar forskning vid Linköpings universitet.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU