Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Ny vår för svensk humle (Linköpings universitet, 2014-08-26)

Gammal svensk humle har unika genetiska egenskaper som efterfrågas av framväxande mikrobryggerier i landet. Forskare vid Linköpings universitet och Nordiska museet har letat upp och analyserat plantor som överlevt i flera hundra år.

Pressinbjudan: Strategiskt avtal mellan LiU och VTI (Linköpings universitet, 2014-08-21)

På onsdag den 27 augusti tar Linköpings universitet (LiU) och Statens väg- och transportforskningsinstitut (VTI) ytterligare ett steg närmare varandra. Detta genom att underteckna ett avtal som ska ge än bättre förutsättningar att arbeta strategiskt och praktiskt inom utbildning, forskning, kompetensförsörjning och innovation.

Kvinnor över 80 får hormonbehandling (Linköpings universitet, 2014-07-24)

Hormonbehandling för övergångsbesvär ges i regel direkt efter menopausen, men en studie vid Linköpings universitet visar att även kvinnor som är 80 år och äldre får behandling.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU