Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

​ Rikare flora när hygget varit äng (Linköpings universitet, 2014-11-25)

Floran på skogshyggen är tydligt påverkad av den tidigare markanvändningen, enligt en forskningsstudie vid Linköpings universitet. Resultaten bäddar för en ny typ av naturvårdshänsyn inom skogsbruket.

Pressinbjudan: Linköpings universitet och ABB skriver strategiskt samverkansavtal (Linköpings universitet, 2014-11-05)

På fredag den 7 november kommer Linköpings universitet (LiU) och ABB att skriva under ett strategiskt samverkansavtal. LiU:s rektor Helen Dannetun och ABB Sveriges vd Johan Söderström är på plats för att berätta vilka möjligheter avtalet kommer att ge. Media är välkomna att medverka vid hela eller delar av evenemanget (se programmet nedan) som äger rum på Campus Valla, Linköpings universitet.

Kvinnor med ”otypisk” könsutveckling utmanar normalitetens gränser (Linköpings universitet, 2014-10-27)

Tusentals flickor får i tonåren reda på att de har en ”otypisk” könsutveckling, de kan sakna en x-kromosom eller delar av könsorganen. Med anpassning – och med motstånd – tacklar de normerna för kvinnlig kroppslighet. Det visar Lisa Guntram i doktorsavhandlingen ”Ambivalent ambiguity?” från Linköpings universitet.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU