Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Lysande material avslöjar hur cellerna växer (Linköpings universitet, 2015-07-21)

Fiber av en halvledande polymer, framtagen för solceller, är ett utmärkt stödmaterial för tillväxt av ny mänsklig vävnad. Fibrerna lyser, vilket gör det möjligt att även följa cellernas tillväxt inne i levande vävnad, visar forskare vid Linköpings universitet. Resultaten har publicerats i ansedda Advanced Functional Materials.

Lugna kossor mjölkar mer (Linköpings universitet, 2015-07-16)

Det finns ett samband mellan mjölkkors personlighet och hur mycket mjölk de producerar. Det visar Louise Hedlund och Hanne Løvlie, forskare vid Linköpings universitet, i en ny studie som publicerats i tidskriften Journal of Dairy Science.

Fler överbelastningsskador på konstgräs (Linköpings universitet, 2015-07-06)

Om konstgräs skulle vara farligare att spela fotboll på än naturgräs har länge diskuterats i fotbollsvärlden. En avhandling från Linköpings universitet visar att spelare på konstgräs har fler överbelastningsskador än spelare på naturgräs.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU