Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Världens fordonsexperter samlas i Kolmården (Linköpings universitet, 2016-06-17)

Experter från forskning och industri träffas under fem dagar, 19-23 juni, för att utbyta erfarenheter och få del av de senaste rönen kring framtidens rena, effektiva, säkra och självkörande fordon. LiU-professorn Lars Eriksson är värd för symposiet och ordförande i organisationskommittén som bestått av personer från Volvo, Chalmers, LiU och Sophia University i Japan.

Att stärka immunförsvaret kan vara lösningen för behandling av tuberkulos (Linköpings universitet, 2016-06-16)

Forskare vid Linköpings universitet har gjort fynd som kan bidra till hur man i framtiden tar fram nya vaccin och behandlingsalternativ för tuberkulos. Resultaten har publicerats i Scientific Reports, en systertidning till den högt ansedda tidskriften Nature.

Nya logistikföretag underlättar byggandet (Linköpings universitet, 2016-06-14)

En helt ny typ av företag växer fram inom byggbranschen vars uppgift är att hålla reda på flöden av material, maskiner och människor. Andreas Ekeskär, doktorand i bygglogistik, Linköpings universitet, Campus Norrköping, har i sin licentiatavhandling studerat tredjepartslogistiken som visar sig spara både tid och pengar.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU