Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Linköpings universitet och Linköpings kommun stärker samarbetet (Linköpings universitet, Fri Nov 25 08:00:00 CET 2016)

Måndagen den 28 november kommer Linköpings universitet och Linköpings kommun att teckna avtal om strategisk samverkan. Det sker vid ett evenemang i Linköpings stadshus.

Molekylära kameleonter avslöjar bakteriell biofilm (Linköpings universitet, Wed Nov 23 11:34:00 CET 2016)

Molekyler som byter färg kan användas för att följa i realtid hur bakterier bildar en skyddande biofilm omkring sig. Den nya metoden, som tagits fram i ett samarbete mellan forskare vid Linköpings universitet och Karolinska Institutet, kan på sikt få betydelse inom både sjukvården och livsmedelsindustrin där bakteriers biofilm är ett problem.

Vårdsponsring medför etiska problem i hälso- och sjukvården (Linköpings universitet, Wed Nov 23 08:40:00 CET 2016)

Det uppstår flera etiska problem med sponsring av offentligt finansierad hälso- och sjukvård. Det visar en rapport från Prioriteringscentrum vid Linköpings universitet som tagits fram på initiativ från Statens medicinsk-etiska råd (Smer).

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU