Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Vart är sommarkollo på väg? (Linköpings universitet, 2014-07-10)

Från fostran av fattiga arbetarbarn till att stötta medelklassbarns individuella projekt. Än lever sommarkolonin, även om allt färre barn är med för varje år. Och de barn som skulle behöva det bäst har inte längre råd att åka på kollo, visar en aktuell bok. Sommartid är de hänvisade till dammiga gårdar i miljonprojektsområdena.

Negar Sani löste den tryckta diodens gåta (Linköpings universitet, 2014-07-08)

I tretton år har gåtan förblivit olöst, men nu har Negar Sani, doktorand vid Laboratoriet för organisk elektronik, Linköpings universitet, Campus Norrköping, lyckats förklara hur en tryckt diod kan fungera i GHz-bandet. Dioden utgör den felande länken mellan mobiler och tryckta etiketter, där mobilen kan sköta strömförsörjningen till etiketten.

Spädbarnseksem leder ofta till astma (Linköpings universitet, 2014-06-30)

Eksem hos spädbarn är en stark varningsklocka för fortsatta allergiska besvär längre upp i åldrarna. I en nypublicerad studie från Linköpings universitet hade nästan var tredje barn med eksem utvecklat astma vid tio års ålder.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU