Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Bytt är bytt – en njure kommer aldrig igen (Linköpings universitet, 2016-02-05)

Medicin, teknik och forskning gör det idag möjligt för oss att upplåta våra kroppar, eller delar av dem, till andra människor. Men donationen är inte alltid över för att organet bytt kropp. Det menar forskare från Linköpings universitet, som i en bok efterlyser nya synsätt på bland annat donationer.

Hjärnan formas om efter KBT (Linköpings universitet, 2016-02-03)

Med bara nio veckors kognitiv beteendeterapi via nätet omformas hjärnan på patienter som lider av social ångest. Ångesten mildras och delar av patienternas hjärnor minskar i både volym och aktivitet. Studien kan vara ett steg mot att kunna utveckla effektivare terapier mot ett av de vanligaste psykologiska problemen.

Kan vi döma hunden efter håren? (Linköpings universitet, 2016-01-25)

Det är välkänt att husdjur är bra för människors hälsa. Men hur mår våra hundar tillsammans med oss? Det undersöker ett forskarteam vid LiU genom att mäta mängden av stresshormon som lagrats i pälshåren.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU