Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

LiU leder miljardsatsning inom autonoma system (Linköpings universitet, 2015-05-28)

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse, universitet och företag satsar 1,8 miljarder kronor under en 11-årsperiod i forskning och utveckling av framtidens autonoma system. Linköpings universitet är värduniversitet för programmet som samlar världsledande kompetens från fyra universitet. Programmet välkomnas av svensk industri.

Lesbiska familjer mår bra men möter fördomar i sjukvård och socialtjänst (Linköpings universitet, 2015-05-27)

Lesbiska familjer i Sverige lever idag etablerade familjeliv med en lagstiftning som under senare år stärkt deras ställning. Men fortfarande möts de av fördomar i mötet med bland annat sjukvård och socialtjänst, visar en avhandling från Linköpings universitet.

Unga möter sexköpare via nätet (Linköpings universitet, 2015-05-26)

För unga som mår dåligt är sannolikheten större att nätet blir en yta för sexuella kontakter och för en del leder bekantskapen till att de börjar sälja sex. Men det är inte via annonser som köpare och barn kommer i kontakt med varandra. Ofta blir barnen uppsökta på sajter som riktar sig mot ungdomar.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU