Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Tystnad omger intellektuellt funktionsnedsattas åldrande (Linköpings universitet, 2015-02-26)

Äldre personer med intellektuella funktionsnedsättningar tillåts inte åldras på samma sätt som andra och får inte det stöd de behöver. Det visar en doktorsavhandling om synen på ålderdom hos personal och boende på gruppbostäder.

Konsten att texta med molekyler (Linköpings universitet, 2015-02-24)

LiU-forskare och kolleger i München har lyckats följa och modellera termodynamiken hos en enskild molekyl, fångad i en por i nanoformat. De har till exempel kunnat koda bokstäver i alfabetet.

Moderkakan skyddar fostret mot mammans immunförsvar (Linköpings universitet, 2015-02-19)

Den blivande mammans immunförsvar är ett dödligt hot mot fostret och måste därför försvagas under graviditeten. Helt nya forskningsrön visar nu att det är moderkakan som styr denna anpassning.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU