Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Generna styr när hunden ber om hjälp (Linköpings universitet, 2015-03-31)

Hundar är mästare på att kommunicera med människor. Ställda inför ett svårt problem söker hunden ofta hjälp från sin ägare. Forskare vid Linköpings universitet har lyckats visa att beteendet inte är inlärt utan till viss del medfött.

Ny bok om vetenskapens kändis Marie Curie (Linköpings universitet, 2015-03-31)

Marie Curie var en megakändis under sin livstid och räknas fortfarande som en av tidernas mest inspirerande kvinnliga vetenskapsmän. I en ny bok visar Eva Hemmungs Wirtén hur ikonen – och varumärket – Marie Curie växt fram och vilka intressen som håller henne kvar på toppen.

Professor från Finland berömmer satsning för att förbättra elevers matematikresultat (Linköpings universitet, 2015-03-30)

Inbjudan till pressträff Välkommen till Skäggetorpsskolan i Linköping tisdag den 31 mars för en träff med några av de lärare, elever och forskare som ingår i den stora satsningen som Norrköpings och Linköpings kommuner gör tillsammans med Linköpings universitet för att förbättra matematikundervisningen i skolan.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU