Göm menyn

Press - för journalister

Senaste pressmeddelanden från LiU

Internationell konferens om äldre och åldrande (Linköpings universitet, 2016-09-29)

Världen över blir befolkningen allt äldre. Samtidigt skiljer sig de äldres erfarenheter alltmer åt. Många har upplevt social ojämlikhet i yngre ålder eller fötts i ett annat land än det de åldras i – erfarenheter som avspeglar sig i de äldres behov . Under en konferens i Norrköping den 6-7 oktober kommer forskare från hela världen att diskutera hur samhället bäst kan möta den ökande andelen äldre.

Forskarprat på caféer (Linköpings universitet, 2016-09-28)

Fredagen den 30 september dyker forskare från Linköpings universitet upp på caféer i Linköping och Norrköping och berättar om sin forskning. Det kallas för Forskarfredag och ingår i en bred EU-satsning. Linköpings universitet arrangerar Forskarfredag för tredje gången och i år bjuds på sex programpunkter, fyra i Linköping och två i Norrköping.

Unga behöver hjälp att förstå sin förälders självmord (Linköpings universitet, 2016-09-21)

Att prata om självmord är så stigmatiserat att ungdomar vars föräldrar tagit livet av sig tvingas vända sig till utomstående, på exempelvis nätet, för att få ventilera sin sorg. Det visar en avhandling från Linköpings universitet. Inte heller vården har någon uppbackning för dessa ungdomars livssituation, menar socionomen Anneli Silvén Hagström som skrivit avhandlingen.

Fler pressmeddelanden

LiU på Youtube

Mer om LiU:s grafiska profil

Grafisk profil för LiU