Göm menyn

Studenter i Norrköping

 

 

 

 

 

Välkommen till Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten. Med en tradition av förnyelse och öppenhet för samverkan över gränser är vi med och bygger morgondagens samhälle.

Den främsta uppgiften för Linköpings universitet är att vidga verkligheten. Det handlar om att förstå varandra och vår omvärld lite bättre i dag än vi gjorde i går. Att söka efter svar, men också efter nya frågor att ställa. Att öppna dörrar till gränslösa möjligheter.

LiU, som vi ofta kallar oss, är ett av de större universiteten i Sverige. Sedan starten i slutet på 60-talet har LiU varit en förnyare som skapat nya utbildningar och nya sätt att angripa forskningsproblem.

Vi har också alltid haft en nära dialog med näringsliv och samhälle, både när det gäller forskning och utbildning. Det LiU gör ska komma till användning. Tillsammans med andra kan vi bygga en bättre, mer hållbar värld.

LiU:s campus finns i Linköping och Norrköping och universitetet är en viktig motor för regionens utveckling. Uppdraget är dock större än så – Linköpings universitet verkar även nationellt och internationellt. Vi har världsledande forskning inom spjutspetsområden som till exempel nya material, IT och handikappvetenskap. Studenterna vid LiU kommer inte bara från hela Sverige, utan från länder över hela jorden. Många LiU-studenter läser en termin eller ett år utomlands.

Tillsammans flyttar vi gränserna för vad som är möjligt. Tillsammans kan vi tänka djärvare, gå längre och nå högre.

 

UtbildningEn förnyare av svensk högskoleutbildning. Att tänka nytt och ge kunskaper som verkligen efterfrågas har varit LiU:s ledstjärna ända sedan starten i slutet på 1960-talet. Det gör våra utbildningar populära - och våra studenter eftertraktade på arbetsmarknaden.

Läs mer om våra utbildningar


ForskningForskning som gör skillnad. Öppenheten mellan olika ämnes- och fakultetsområden har bidragit till att skapa starka forskarmiljöer vid Linköpings universitet. Världsledande forskning bedrivs inom flera områden, som till exempel materialvetenskap, bioelektronik och internationell migration.

Läs mer om forskningen vid LiU


SamverkanNära näringsliv och samhälle. Linköpings universitet har ovanligt många och breda kontakter med det omgivande samhället. Vi arbetar tillsammans med aktörer i vår egen region, Sverige, Europa och övriga världen. Det kanske bästa exemplet på universitetets roll som motor i regionen är teknikparkerna Mjärdevi och Norrköping Science Park med över 370 företag.

Läs mer om våra samhällskontakter

flag

Kort om LiU

  • 27 000 studenter
  • 1300 doktorander
  • 4 000 anställda
  • Intäkter 3,5 miljarder kronor
    (44 % grundutbildning, 56 % forskning och forskarutbildning)

Fler siffror
 

HiTTA Till LiU

Kartor över LiU:s campus
 

Kontakt

Linköpings universitet
581 83 LINKÖPING

Telefon: 013-28 10 00 (växel)
Fax: 013-14 94 03
E-post: liu@liu.se

Besöks- och postadresser, bank- och betalningsinformation mm
 

LiU i sociala medier

 Sidansvarig: maria.karlberg@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-02-23