Göm menyn

Matematiska institutionen

Bilder på lärare, forskare och studenter

 

Nyheter

Disputation - Sonja Radosavljevic, Matematik

Sonja Radosavljevic försvarar sin avhandling för filosofie doktorsexamen med titeln "Permanence of age-structured populations in a spatio-temporal variable environment" torsdag 29 september kl 10:15 i Planck, Fysikhuset, ingång 57, Campus Valla. Opponent är Professor Michael Chipot, Institut für Mathematik, Universität Zürich, Schweiz.

Disputation - Samira Nikkar, Beräkningsmatematik

Samira Nikkar försvarar sin avhandling för teknologie doktorsexamen med titeln "Stable High Order Finite Difference Methods for Wave Propagation and Flow Problems on Deforming Domains" fredag 30 september kl 13:15 i Visionen, B-huset, ingång 27, Campus Valla. Opponent är Professor Gunilla Kreiss, Beräkningsvetenskap, Institutionen för informationsteknologi, Uppsala universitet.

Gästprofessor i matematik

Professor Nageswari Shanmugalingam, University of Cincinnati, blir gästprofessor i matematik, finansierad av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Hon kommer att samarbeta med gruppen i potentialteori ledd av Jana Björn och Anders Björn under 12 månader 2017-18.

LiU-professor blir redaktör

Jan Nordström, professor och avdelningschef för beräkningsmatematik vid MAI, har utsetts till biträdande redaktör för Journal of Computational Physics, JCP, en av världens främsta tidskrifter för beräkningsmatematik.

 

Konferens

Meeting of the Catalan, Spanish, Swedish Math Societies
(CAT-SP-SW-MATH)

12-15 juni 2017

 

MAI:s kalendarium

Händelser närmaste veckan.

Forskarskolan i tvärvetenskaplig matematik

Utbildningen vänder sig till studenter med ett starkt intresse för matematik som samtidigt är intresserade av att arbeta aktivt med problem som har tydlig anknytning till ett tillämpat ämne/vetenskap.

Mattecoach på nätet

Mattecoach på nätet är ett samarbete mellan KTH, LiU och Karlstad universitet. Coacherna i Linköping är lärarstudenter som på kvällstid hjälper elever i anslutna kommuner/enheter med matematik genom att chatta på nätet.

Vill du undervisa vid MAI?

Vi söker studenter på LiU som kan ges kortare anställningar för att hjälpa till med undervisningen i grundläggande kurser som ges vid matematiska institutionen.Sidansvarig: karin.johansson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-09-23