Göm menyn

Matematiska institutionen

Bilder på lärare, forskare och studenter

 

Nyheter

Licentiatseminarium - Celestin Kurujyibwami, Matematik

Celestin Kurujyibwami försvarar sin licentiatavhandling "Group Classification of Multidimensional Linear Schrödinger Equations by the Algebraic Method" onsdagen den 24 februari kl 10:15 i KY26, Key, Campus Valla. Opponent är professor Rita Tracinà, Department of Mathematics and Computer Science, University of Catania, Italien.

Disputation - Marcus Kardell, Matematik

Marcus Kardell försvarar sin avhandling för teknologie doktorsexamen med titeln "New Phenomena in the World of Peaked Solitons" fredagen den 26 februari kl. 13:15 i Visionen, B-huset, Campus Valla. Opponent är docent Jonatan Lenells, Kungliga Tekniska Högskolan, Stockholm.

 

MAI:s kalendarium

Händelser närmaste veckan.

Forskarskolan i tvärvetenskaplig matematik

Utbildningen vänder sig till studenter med ett starkt intresse för matematik som samtidigt är intresserade av att arbeta aktivt med problem som har tydlig anknytning till ett tillämpat ämne/vetenskap.

Mattecoach på nätet

Mattecoach på nätet är ett samarbete mellan KTH, LiU och Karlstad universitet. Coacherna i Linköping är lärarstudenter som på kvällstid hjälper elever i anslutna kommuner/enheter med matematik genom att chatta på nätet.

Vill du undervisa vid MAI?

Vi söker studenter på LiU som kan ges kortare anställningar för att hjälpa till med undervisningen i grundläggande kurser som ges vid matematiska institutionen.

Månadens Problem

Varje månad publiceras matematiska problem för gymnasister som gillar utmaningar.Sidansvarig: karin.johansson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-01-28