Göm menyn

Matematiska institutionen (MAI)

Bilder på lärare, forskare och studenter

 

Nyheter

Lediga jobb

Matematiska institutionen utlyser en ledig anställning som Doktorand i beräkningsmatematik.

Gästprofessor i matematik

Professor Nageswari Shanmugalingam, University of Cincinnati, blir gästprofessor i matematik, finansierad av Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Hon kommer att samarbeta med gruppen i potentialteori ledd av Jana Björn och Anders Björn under 12 månader 2017-18.

Cramérpriset 2016

Joseph Nzabanita, som förra året disputerade vid avdelningen för Matematisk statistik, har tilldelats 2016 års Cramérpris för att han visat en hög vetenskaplig kvalitet i sin doktorsavhandling. Priset delas ut av Cramérsällskapet som är en ideell förening och en sektion inom Svenska Statistikfrämjandet.

LiU-professor blir redaktör

Jan Nordström, professor och avdelningschef för beräkningsmatematik vid MAI, har utsetts till biträdande redaktör för Journal of Computational Physics, JCP, en av världens främsta tidskrifter för beräkningsmatematik.

 

Konferenser

Meeting of the Catalan, Spanish, Swedish Math Societies
(CAT-SP-SW-MATH)

12-15 juni 2017

East African Conference on Mathematical Statistics with Applications

14-16 juni 2017

 

MAI:s kalendarium

Händelser närmaste veckan.

Forskarskolan i tvärvetenskaplig matematik

Utbildningen vänder sig till studenter med ett starkt intresse för matematik som samtidigt är intresserade av att arbeta aktivt med problem som har tydlig anknytning till ett tillämpat ämne/vetenskap.

Mattecoach på nätet

Mattecoach på nätet är ett samarbete mellan KTH, LiU och Karlstad universitet. Coacherna i Linköping är lärarstudenter som på kvällstid hjälper elever i anslutna kommuner/enheter med matematik genom att chatta på nätet.

Vill du undervisa vid MAI?

Vi söker studenter på LiU som kan ges kortare anställningar för att hjälpa till med undervisningen i grundläggande kurser som ges vid matematiska institutionen.Sidansvarig: karin.johansson@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-10-25