Göm menyn

Matematiska institutionen

Bilder på lärare, forskare och studenter

 

Nyheter

Einsteins relativitetsteori firar 100 år

I år är det hundra år sedan fysikern Albert Einstein presenterade den allmänna relativitetsteorin. Magnus Herberthson är professor på Matematiska institutionen och forskar inom ämnet. Han förklarar närmare vad teorin handlar om i programmet Eftermiddag i P4 Östergötland.

Samarbete med Uganda

Inom det Sidafinansierade forskningsprogrammet Swedish Research Training Partnership Programme with Uganda 2015-2020 inleds samarbete mellan Makerere University i Kampala och fem svenska universitet, däribland Matematiska institutionen vid Linköpings universitet som varit huvudsökande i Sverige.

 

MAI:s kalendarium

Händelser närmaste veckan.

Vill du undervisa vid MAI?

Vi söker studenter på LiU som kan ges kortare anställningar för att hjälpa till med undervisningen i grundläggande kurser som ges vid matematiska institutionen.

Mattecoach på nätet

Mattecoach på nätet är ett samarbete mellan KTH, LiU och Karlstad universitet. Coacherna i Linköping är lärarstudenter som på kvällstid hjälper elever i anslutna kommuner/enheter med matematik genom att chatta på nätet.

Forskarskolan i tvärvetenskaplig matematik

Utbildningen vänder sig till studenter med ett starkt intresse för matematik som samtidigt är intresserade av att arbeta aktivt med problem som har tydlig anknytning till ett tillämpat ämne/vetenskap.

Månadens Problem

Varje månad publiceras matematiska problem för gymnasister som gillar utmaningar.Sidansvarig: karin.johansson@liu.se
Senast uppdaterad: 2015-08-26