Göm menyn

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitets  publiceras på Newsdesk.

Pressinbjudan: Linköpings universitet hyllar Årets alumner (Linköpings universitet, 2014-09-30)

Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för IKEA, och Elnaz Baghlanian, kansliansvarig för Svenska PEN, är Årets alumner vid Linköpings universitet. De tar emot utmärkelsen vid en ceremoni på Campus Valla i Linköping den 3 oktober.

Slutet för alla skakiga mobilvideor (Linköpings universitet, 2014-09-26)

Suddiga bilder och skakiga videor är snart ett minne blott, i alla fall om de är tagna med mobilen. Erik Ringaby, nybliven doktor i datorseende vid Linköpings universitet, har tagit fram ett motmedel som snart kan bli en app i din telefon.

Linköpings universitet bidrar till Clinton Global Initiative (Linköpings universitet, 2014-09-24)

Att få stopp på tjuvskyttar av noshörningar i Kenya är ett prioriterat projekt inom Clinton Global Initiative. Projektet leds av Stimson center i Washington med Security Link vid Linköpings universitet som teknikpartner.

Han kan kolla hur roboten mår (Linköpings universitet, 2014-09-23)

Med André Carvalho Bittencourts metod är det möjligt att upptäcka slitage i en robots leder långt innan det leder till problem i produktionen. Metoderna i hans avhandling fungerar lika bra på andra rörliga system i industrin. André Carvalho Bittencourt försvarar i veckan sin doktorsavhandling inom reglerteknik på Institutionen för systemteknik, Linköpings universitet.

Fredag är forskarnas dag (Linköpings universitet, 2014-09-23)

På fredag, 26 september, bjuder forskare vid Linköpings universitet på offentliga föreläsningar i populära ämnen. De besöker också grundskoleklasser som vill låna en forskare. Det hela är en del i EU-satsningen European Researchers´Night.

IKEA-vd och yttrandefrihetskämpe är Årets alumner vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2014-09-19)

Peter Agnefjäll, vd och koncernchef för IKEA, och Elnaz Baghlanian, ansvarig för Svenska PEN, har utsetts till Årets alumner vid Linköpings universitet. De tar emot utmärkelsen vid en ceremoni den 3 oktober.

Tuberkulosforskare får Fernströmpriset (Linköpings universitet, 2014-09-19)

Forskaren Maria Lerm söker nya vägar att tillverka ett bättre vaccin mot tuberkulos – sjukdomen som skördar två miljoner människoliv årligen. Nu tilldelas hon Fernströmpriset på 100 000 kronor.

Så förbereds flyktingbarn för ett liv i Sverige (Linköpings universitet, 2014-09-18)

Sverige är ett fritt och jämställt land där den materiella välfärden är självklar och livsstilen aktiv. Det är en bild som ges i de så kallade sverigeprogrammen till barn som ska vidarebosättas till Sverige, enligt en ny avhandling vid Tema barn, Linköpings universitet.

Att läsa med ljudens hjälp (Linköpings universitet, 2014-09-17)

Lyssna och läsa hör ihop. Döva och hörselskadade barn kan därför ha svårt med läsinlärning. I en aktuell avhandling i handikappvetenskap, vid Linköpings universitet, visas hur barn med hörselskador lättare lär sig läsa när lästräningen kombineras med ljud.

Medkänslans kollaps (Linköpings universitet, 2014-09-11)

Ju fler som vädjar till vår medkänsla, desto mer kallsinniga blir vi. Viljan att ge är starkast till en enskild individ. Nu kartläggs de fysiologiska mekanismerna bakom det här beteendet. Daniel Västfjäll, professor i psykologi vid Linköpings universitet, undersöker tillsammans med forskarkollegor i Oregon, USA, mekanismer för mänskligt beslutsfattande.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2010-08-26