Göm menyn

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitets  publiceras på Newsdesk.

Forskarmiljoner till kroppens egna nätverk (Linköpings universitet, 2016-04-15)

Stiftelsen strategisk forskning, SSF, har beviljat ett anslag på närmare 35 miljoner kronor till projektet Smart internt kroppsnätverk. Huvudsökande är Magnus Berggren, professor i organisk elektronik vid Linköpings universitet. Forskningen ska bedrivas inom BioCom Lab tillsammans med Acreo Swedish ICT och SICS/KTH.

Pressinbjudan: Hållbarhetsutställning invigs på Campus Norrköping (Linköpings universitet, 2016-04-12)

Den 14 april invigs hållbarhetsutställningen Walk the Talk på Campus Norrköping. Utställningen lyfter fram exempel på miljöförbättrande åtgärder.

Stor potential att ladda elbilar (Linköpings universitet, 2016-04-07)

En miljon elbilar skulle hushållen kunna ladda upp på nätterna med de elinstallationer som finns i dag. Det visar beräkningar utförda av forskare vid Linköpings universitet och VTI. Men det krävs en bred satsning på laddinfrastruktur.

Din matkasse visar hur du kör hybrid (Linköpings universitet, 2016-04-07)

Handlar du ekologisk mat är du också bättre rustad att köra en elhybridbil på bästa sätt. Men att vara skolad i eko-körning kan nästan vara en nackdel. Det visar forskare vid Linköpings universitet och VTI i en studie som finansierats av Energimyndigheten.

Stenhård konkurrens om WASP:s doktorandtjänster (Linköpings universitet, 2016-04-06)

1041 sökande konkurrerade om de 25 doktorandtjänsterna inom WASP-programmet. Totalt är nu 47 doktorander antagna, varav 23 industridoktorander. Knut och Alice Wallenbergs stiftelse sköt också till extra pengar. Starten för forskarskolan går i början av april då alla doktorander, handledare, forskare och industrirepresentanter inom programmet samlas i Linköping för tvådagars seminarium.

Sex nya hedersdoktorer vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2016-03-31)

Tre utländska forskare, en företagsledare, en kulturperson och en initiativtagare till ny forskning blir hedersdoktorer vid Linköpings universitet. Det sker vid en ceremoni i slutet av maj.

Visualisering kan ge elever förståelse för nanoteknik (Linköpings universitet, 2016-03-21)

Elever behöver en förståelse för nanovetenskap. Det menar forskaren Konrad Schönborn som arbetar med att utveckla visuella världar som ska hjälpa skolelever att förstå risker och fördelar med den växande nanotekniken.

Elever riskerar missa jobb på grund av dåliga mattekunskaper (Linköpings universitet, 2016-03-18)

Den nya matematikundervisningen, som skulle ge elever på yrkesinriktade program kunskaper som förberedde dem för arbetslivet, har i många fall inte lyckats. Det visar en ny avhandling, fem år efter att reformen infördes. Till stor del finns bristerna i lärarnas samarbete.

Här lagras värme som el (Linköpings universitet, 2016-03-11)

Forskarna vid Laboratoriet för organisk elektronik vid LiU, med professor Xavier Crispin i spetsen, har skapat en superkondensator som kan laddas såväl av spillvärme som av solens strålar. Den innehåller inga dyra eller farliga material, är patentsökt och borde vara fullt möjlig att tillverka i industriell skala.

Brist på kunskap om strokepatienters sista tid i livet (Linköpings universitet, 2016-03-02)

Vårdgivare visar bristande kännedom om hur strokepatienter har det veckan innan de dör, exempelvis har personal svårt att uppge om patienterna hade någon med sig vid dödsögonblicket eller om de upplevde smärta. Vården för strokepatienter riskerar därför att bli sämre jämfört med patienter som avlider i cancer.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2010-08-26