Göm menyn

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitets  publiceras på Newsdesk.

Unga möter sexköpare via nätet (Linköpings universitet, 2015-05-26)

För unga som mår dåligt är sannolikheten större att nätet blir en yta för sexuella kontakter och för en del leder bekantskapen till att de börjar sälja sex. Men det är inte via annonser som köpare och barn kommer i kontakt med varandra. Ofta blir barnen uppsökta på sajter som riktar sig mot ungdomar.

Trimmade fettsyror kan bli framtidens botemedel mot hjärtarytmi (Linköpings universitet, 2015-05-21)

I en ny studie visar forskare vid Linköpings universitet hur varianter av fettsyror kan öppna en för hjärtat betydelsefull jonkanal och därmed minska risken för arytmi. I framtiden skulle fettsyrorna kunna utvecklas till läkemedel mot hjärtarytmi. Resultaten publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS.

Trio får förtjänstmedalj (Linköpings universitet, 2015-05-20)

Anna-Lena Eriksson Gustavsson, Hans Lundgren och Gun Mannervik får ta emot universitetets förtjänstmedalj vid promotionshögtiden på lördag.

Akademisk högtid vid Linköpings universitet (Linköpings universitet, 2015-05-20)

Lördagen den 23 maj är det dags för årets doktorspromotion och professorsinstallation vid Linköpings universitet. 25 nya professorer installeras samtidigt som sju hedersdoktorer och 89 doktorer promoveras vid en ceremoni i Konsert & Kongress, Linköping.

Linköpings universitet får ny profil (Linköpings universitet, 2015-05-20)

Linköpings universitet byter grafisk profil och logotyp. Förkortningen LiU får en mer central roll och namnet Hälsouniversitetet fasas ut.

SAS – en landskamp i luften (Linköpings universitet, 2015-05-11)

Sedan omregleringen av flygmarknaden kämpar SAS om kunderna. I en ny bok visar Hans Sjögren att både kamp mellan ägarna och problem att motivera sina anställda bidragit till att det varit svårt att hålla företaget i luften.

Jonpump ger kroppen egen smärtlindring (Linköpings universitet, 2015-05-11)

En liten jonpump i organisk elektronik ger nytt hopp för de människor som lider av svåra nervsmärtor. Forskare vid Linköpings universitet, LiU, och Karolinska Institutet, KI, är först i världen med teknik som kan stoppa smärtimpulser hos levande, fritt rörliga råttor. Resultaten av tio års forskning publiceras nu i Science Advances.

Pressinbjudan: Extern lansering av Tema Miljöförändring (Linköpings universitet, 2015-05-05)

Välkommen till en halvdag på Linköpings universitet den 7 maj då nyetablerade Tema Miljöförändring i ord och med korta filmer presenterar sin verksamhet. Dagen inleds med en föreläsning med en miljöforskare i världsklass, professor Carlos M Duarte, King Abdullah University of Science and Technology, Saudarabien.

Pressinbjudan: Alumner inspirerar studenter vid LiU (Linköpings universitet, 2015-05-04)

Förra året var det premiär för Career talks vid Linköpings universitet: ett avslappnat soffsamtal mellan före detta studenter om karriär och livsval. Den 7 maj återkommer evenemanget med tre nya LiU-alumner på scenen. Syftet är att inspirera studenter som snart ska ut i arbetslivet.

Frivilliga krafter testas i räddningstjänsten (Linköpings universitet, 2015-04-29)

I ett kontrollerat och mätbart försök ska forskare vid Linköpings universitet studera hur frivilliga på bästa sätt kan användas som extra resurs inom räddningstjänsten. Försöket, en simulerad olycka, utförs den 5 maj i ett samarbete mellan universitetet, SOS Alarm och Räddningstjänsten i Medelpad. Press är välkommen att närvara.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2010-08-26