Göm menyn

Pressmeddelanden

Pressmeddelanden från Linköpings universitets  publiceras på Newsdesk.

Spöklik avståndsverkan existerar (Linköpings universitet, 2015-11-27)

En forskargrupp, ledd från Wiens universitet, har nu en gång för alla bevisat att det Albert Einstein avfärdade som spöklik avståndsverkan finns. ”Det här är århundradets experiment” säger Jan-Åke Larsson, professor i informationskodning vid Linköpings universitet och svensk medförfattare till en uppmärksammad artikel.

​ Klimatuppvärmningen kan gå snabbare än beräknat (Linköpings universitet, 2015-11-26)

Den globala uppvärmningen kan ske snabbare än man tidigare trott. Anledningen är att även de växhusgasutsläpp som är naturliga påverkas av en höjd temperatur. Genom mätning av naturliga metanutsläpp kan detta bekräftas i studier från Linköpings universitet.

Stort industriintresse för WASP (Linköpings universitet, 2015-11-24)

Sveriges enskilt största forskningsprogram Wallenberg Autonomous Systems Program, WASP har mötts av ett stort intresse från industrin, 52 ansökningar har kommit in till de 20 platserna för industridoktorander.

LiU-forskare skapar elektroniska växter (Linköpings universitet, 2015-11-23)

Med halvledande polymerer kan såväl analoga som digitala elektroniska kretsar skapas inne i levande blommor, buskar och träd. Det visar forskare vid Laboratoriet för organisk elektronik, Linköpings universitet. Resultaten publiceras i Science Advances.

Växtsubstanser mot cancer granskas i gigantisk studie (Linköpings universitet, 2015-11-18)

Giftfria kombinationer av kemiska ämnen från växter kan vara nyckeln till att stoppa obotliga och återfallande cancersjukdomar. Det är slutsatsen av en gigantisk metastudie vars resultat nu publiceras.

Diagnos innan sjukdomen brutit ut (Linköpings universitet, 2015-11-12)

Många patienter med allvarliga sjukdomar blir inte bättre av sina mediciner eftersom behandlingen påbörjas alltför sent. Ett internationellt forskarteam lett från Linköpings universitet lanserar nu en unik strategi för att upptäcka ett sjukdomsförlopp i dess allra tidigaste fas.

Pressinbjudan: Linköpings universitet hyllar Årets alumner 10 november (Linköpings universitet, 2015-11-05)

Mihai Aldén, Oscarsbelönad utvecklare på Dreamworks Animation i Los Angeles, och Kajsa Andersson, prisbelönt rektor för Skäggetorpsskolan i Linköping, är Årets alumner 2015 vid Linköpings universitet. De tar emot utmärkelsen vid en ceremoni den 10 november på Campus Valla.

Inbjudan att lyssna till LiU:s toppforskare (Linköpings universitet, 2015-11-05)

Linköpings universitet fyller 40 år och inbjuder till en vetenskaplig konferens där de flesta av universitetets internationella spjutspetsområden presenteras i korta sessioner. Jubileumskonferensen hålls i Kåkenhus och i Visualiseringscenter, Campus Norrköping 11 november 2015.

Ranking inte säkraste vägen till bästa utbildningen (Linköpings universitet, 2015-11-05)

Att som student titta på resultatet från en ranking behöver inte leda till att man hittar exempelvis landets bästa läkarprogram. I flera fall rankas utbildningar olika beroende på vilka som gjort rankingen. Det visar en avhandling från Linköpings universitet.

Leverantörsintegration – recept för byggvaruhandelns utveckling (Linköpings universitet, 2015-11-03)

Leverantörer med goda kunskaper om sina egna produkter och som dessutom har förståelse för kundernas behov kan bidra till att öka både sin egen och byggvaruhandelns lönsamhet. Det visar Daniel Ellström i sin doktorsavhandling vid Linköpings universitet.

Fler pressmeddelande på Newsdesk


Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2010-08-26