Göm menyn

IDA får nationellt jämställdhetspris

Mariam Kamkar

Institutionen för datavetenskap, IDA, och prefekten Mariam Kamkar har fått studentkårernas nationella jämställdhetspris.

Sveriges förenade studentkårer, SFS, vill uppmärksamma IDA:s arbete för att öka genusmedvetenheten hos de anställda genom utbildningar i lika villkor med betoning på genus och jämställdhet genom att tilldela prefekten Mariam Kamkar SFS jämställdhetspris 2009.

– Alla anställda vid institutionen, även studenter som arbetar extra som lektionshandledare, får ta del av utbildningar i Lika villkor med betoning på genus och jämställdhet. Detta präglar i sin tur de anställdas undervisning vilket i slutändan gynnar studenterna, skriver SFS i prismotiveringen.

– En god pedagogik måste innehålla ett genus- och mångfaldsperspektiv för att den ska kunna få tillräckligt hög kvalitet och bli reellt tillgänglig för alla. Detta är lika viktigt oavsett utbildningsval. IDA är därmed ett lysande exempel som alla bör följa.

Gunilla Pravitz 2009-05-15

nolle-p 2014

FadderiNu börjar universitetet återigen fyllas av studenter. Den traditionella nolle-perioden har börjat.

Europeiskt segertåg

Jätteglad blåsartjejLiTHe Blås mötte jublande publik i EU-parlamentet och vann närapå holländska mästerskapet i Dweilmusik under sommarens EUtour.

Kalasmottagning 2014

Ljus och ljudansvariga Gabriella Christoffersson blåser Kalasballong.Det blir mer av allt. Från symfoniorkester till Movits! på scenshowen, fler lokala band ute och allt fler festerier engagerade.

lust att lära

Olle Abrahamsson vid konstverket Fjättrad i UniversitetsparkenKänslan av att befinna sig on the bleeding edge. För Olle Abrahamsson är abstrakt matematik häftig utmaning – och lycka.

hon vill göra skillnad

Suad AliFör ett år sedan läste hon statsvetenskap på LiU. Idag arbetar Suad Ali med flyktingfrågor på nationell och internationell nivå.

utforskar ensamheten

Matilda WulfMatilda Wulf skriver en avhandling om författares ensamhet där hon även tar upp ensamhetsbegreppet i vår tid.

De skapar jobb åt sig själva

Johan Haglund Filip CelanderCivilingenjörerna Johan Haglund och Filip Celander tar språnget och startar eget direkt efter examen.

Farväl LIU!

avskedsceremoni vid Nationernas Hus, två studenter och LiU-flagganInternationella masterstudenter tog farväl av lärare, studiekamrater och livet som LiU-student.

Arbetslivet lockar

Sara Baumgarten och Matilda NilssonSara Baumgarten och Matilda Nilsson är Sveriges första civilingenjörer i energi - miljö - management.

GRATIS HYRBILSRESOR

Tre av studenterna bakom DriveBackLiU-studenter har startat DriveBack: kör tillbaka hyrbilar till startpunkten, få resan gratis.

Akademisk fest

översikt scen och publik– Ni utgör en viktig del av vår framtid, konstaterade rektor Dannetun i sitt tal till de nya professorerna, hedersdoktorerna och doktorerna.

campus dolda rum

Källargång med stora staniolklädda ventilationsrör överalltUpptäcksfärd i Kåkenhus till källarens vattenkanaler, en hemlig boulebana och det stängda tornet på taket.

Barn far illa!

vuxen håller hand med barn Forskaren Madeleine Cocozza föreslår en ny myndighet för barnskydd.

Fem minuter med ...

Erik Berggren… Erik Berggren. Blir det någon fortsättning för Öppet Campus i Norrköping?

Lust att lära

Sofie Lärkhammar, porträttAlla nya insikter om vad som görs och kan göras inom miljöområdet ger Sofie Lärkhammar hoppfulla energikickar.

LiU-pedagog inom KBT

Maria JannertNöjda studenter såg till att Maria Jannerts arbete med terapiutbildningen i KBT fick nationell uppmärksamhet.

utvecklar mensskydd

Civilingenjörsstudenter i UgandaCivilingenjörsstudenterna Maria Olsson och Lina Larsson utvecklar miljövänliga mensskydd för kvinnor i utvecklingsländer.

lär barn programmera

Coderdojo-träffStudenter i Norrköping har startat "CoderDojo", en träningsplats för barn som vill lära sig programmera.

Följ LiU-nytt

Nyhetsbrev Nyhetsbrevet LiU-nytt

RSS Nyheternas RSS-flöde

RSS Kalendariets RSS-flöde

Notiser

Erik Sandewall-statyn

IDA:s grundare hedras

Erik Sandewall är Sveriges första professor i datalogi och grundare av Institutionen för datavetenskap på LiU. Nu hedras han med en staty som högtidligen avtäcktes i veckan.

1100 forskare pratar bildanalys

Bildanalys är ett snabbt växande forskningsområde med många viktiga tillämpningar. I nästa vecka samlas 1100 forskare på konferensen ICPR under ledning av LiU-professorn Magnus Borga.

Bild på trafik

Strategiskt avtal mellan LiU och VTI

Linköpings universitet och Statens väg- och transportforskningsinstitut tecknar den 27 augusti ett avtal för närmare samarbete.

Del av logga

LiU värd för internationell statistikkonferens

På söndag den 24 anländer 130 deltagare till den internationella statistikkonferensen LinStat 2014 som pågår i fem dagar.

Forskning vid LiU

Fortsatt uppåt på världsrankning

Linköpings universitet tar ett rejält kliv uppåt på den så kallade Shanghai-listan, en global rankning som framför allt mäter forskningsstyrka. LiU placerar sig på plats 308.

Fotbollsproffs - ett högriskyrke

En forskargrupp från Hälsouniversitetet har på uppdrag av fotbollförbundet UEFA dokumenterat skadorna hos europeiska fotbollsproffs. Artikeln där de första resultaten presenteras har blivit den mest citerade 2013 i tidskriften British Journal of Sports Medicine.

Dyslexitester otillräckligt utvärderade

Det behövs mer forskning om tester och insatser om dyslexi. Stefan Samuelsson, professor i specialpedagogik vid LiU, har varit ordförande i expertgruppen bakom en ny rapport från SBU.

Sidansvarig: webbredaktionen@info.liu.se
Senast uppdaterad: 2014-08-22