Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Bild: Hus Ett på Campus Valla.

IO i HusEtt

Också Internationella avdelningen har fått flytta på sig när D-huset står inför ombyggnad. Sedan i slutet av november finns avdelningen i HusEtt och i Zenit.

Bild: Anna Ekström och Göran Hägglund i På spåret-studion.

I final

På fredag avgörs det! Kommer LiU:s styrelseordförande Anna Ekström med parhästen Göran Hägglund vinna årets upplaga av På spåret? Fredag 12/2 kl 20.00 i SVT1.

Bild: Skärmdump från startsidan på beta.liu.se

Ytterligare en milstolpe passerad

Nu har arbetet med att ta fram den nya externa webbplatsen för LiU passerat ännu en milstolpe. Idag fredag 5 februari är beta-versionen av nya liu.se redo att visas upp för alla anställda på LiU.

Bild: Studenter i nya Hus 448 på Universitetssjukhuset

Studenterna intar hus 448

Bara en vecka efter invigningen av nya Norra entrén på Universitetssjukhuset myllrar redan studentkök, läsplatser och salar i hus 448 av nya studenter i gröna operationsmössor.

Bild: Elcykel för transporter

Dags att söka klimatpengar

Elcyklar, energieffektiva ugnar, rörelsestyrd belysning och möbelåterbruk. Det är bara några exempel på projekt som fått pengar ur LiU:s klimatkompensationsfond. Nu är det dags att söka igen!

Benen på en student i föreläsningssal. Foto: Ida Sörensen

Pedagogikdagarna 2016

Återkoppling, både ur lärarens och studentens perspektiv, står i fokus på årets Pedagogikdagar där Fredrik Alm, IBL är huvudtalare tillsammans med studentkårerna.

Bild: Svensk flagga

Internationell expertgrupp

Det nationella projektet Study Destination Sweden har avslutats och istället har en expertgrupp för internationaliseringsfrågor inrättats inom Sveriges universitets- och högskoleförbund, SUHF.

Bild: Böcker i bokhylla

Bokstafetten åter

I februari är Bokstafetten tillbaka, en serie där LiU-anställda delar med sig av sina bästa läsupplevelser. Vill du vara med? På bibliotekets sida finns mer information!

Helen Dannetun

Flyktingar högt på agendan

Flyktingfrågan stod högt på agendan när ministern för högre utbildning och forskning mötte landets högskolerektorer. LiU-rektorn Helen Dannetun fanns på plats.

Bild: Skärmdump från UR Play

Tvärvetenskap på TV

Den här veckan börjar Kunskapskanalens föreläsningar från seminariet ”Tvärvetenskap i praktiken” att sändas. Här medverkar flera forskare från LiU. Sändningarna finns på urplay.seLäs fler nyheter

Driftinformation


LiU i medier

Väck det inre drivet (2016-02-09)

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchLiU:s initiativ i flyktingfrågan

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Unik trotjänare

Bild: CampusbussenI tolv år har Campusbussen rullat mellan Norrköping och Linköping, 2,5 miljoner resor, och blivit något av en institution. Trots att så många studenter är beroende av systemet finns inget liknande i universitetssverige.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Elin Palm har befordrats till universitetslektor i tillämpad etik vid IKK från den 1 februari 2016. .

Anneli Peolsson har befordrats till professor i fysioterapi vid IMH från den 1 december 2015.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Peter Fritzson, professor i datavetenskapPeter Fritzson, professor i data- vetenskap, vill leva som han lär – det vill säga dra sitt strå till stacken för att rädda vår jord. Och han tycker fler borde ta tåget till Europa.

 

 


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: 2016-02-10