Göm menyn

Insidan - för dig som är anställd vid LiU

Välkommen till Insidan! Här hittar du som anställd vid LiU interna nyheter och reportage, handböcker, blanketter och annan information som du kan behöva för ditt dagliga arbete.


Interna nyheter

Porträttbild Ellen Key

Ellen Key gestaltas i Key

Gör Ellen Key synlig i Key löd tävlingsuppdraget till studenterna på Slöjd, hantverk och formgivning. Nu är det dags att inviga de två vinnande konstnärliga gestaltningarna.

Bild: LiU-flagga. Foto: Anna Nilsen

Nya lärarrepresentanter

I valet av lärarrepresentanter i universitetsstyrelsen 2017-2019 har följande fått flest röster: Professor Claes-Fredrik Helgesson, Tema, Professor Magnus Berggren, ITN och Professor Birgitta Öberg, IMH.

Logotype: Saco-S.

SACO kommenterar forskningsproppen

Det finns många viktiga och intressanta resonemang i forskningspropositionen som visar att regeringen är medveten om högskolans problem. Det skriver SACO i en kommentar till forskningsproppen.

Bild: Rektor Helen Dannetun. Foto: Thor Balkhed

Kommentar till den forskningspolitiska propositionen

Så är den då äntligen här, den forskningspolitiska propositionen. Målet med den förda politiken är att skapa långsiktighet. Att bedriva framgångsrik forskning är ingen ”quick fix”, skriver rektor i sin ledare.

Bild: Elcykel för transporter

Dags att söka klimatpengar

Elcyklar, energieffektiva ugnar, rörelsestyrd belysning och möbelåterbruk. Det är bara några exempel på projekt som fått pengar ur LiU:s klimatkompensationsfond. Nu är det dags att söka igen!

Bild: Föreläsning i gradängsal.

Egna erfarenheter på Pedagogikdagarna

Du glömmer väl inte att anmäla dig till Pedagogikdagarna 14 - 15 mars! Nu finns ett ramprogram för dagarna. Och i år finns möjlighet att dela med sig av egna erfarenheter i en minipresentation!

Bild: Food truck. Bild: Istockphoto

Nu startar LiU:s nya foodmarket

Grillat, pasta, slow food, sushi eller wraps – ett varierat utbud från olika foodtrucks som från den 28 november serverar mat vid Blå havet på Campus Valla.

Bild: Tangentbord med kundvagn. Foto: Istockphoto

Kurs för e-beställningar i Raindance

Gör du beställningar i LiU-inköp? Då måste du nu gå Raindancekursen ”E-handel Beställa”. Efter utbildningen kommer du även i framtiden ha behörighet att göra e-beställningar. Läs mer och anmäl dig redan i dag.

Bild: Rektor Helen Dannetun lämnar över prischecken till Gisela Eckert, årets ledare.

Årets ledare

Priset till årets chef och ledare delades som brukligt ut på chefsdagen och gick i år till Gisela Eckert, proprefekt och avdelningschef på IBL. En strukturerad, noggrann och engagerad chef, enligt motiveringen.

Bild: Johan Lilliecreutz, VD LiU Holding AB delar ut prischecken till Magnus Klofsten.

Två fick entreprenörspriset

Priset till årets entreprenöriella lärare gick i år till två personer, Charlotte Norrman och Magnus Klofsten. De är, enligt juryns motivering, två eldsjälar som under många år spridit en entreprenöriell kultur vid LiU.


Läs fler nyheter

Driftinformation

Läs mer

LiU-ledare

HR-webben - Rapportera frånvaro, resor och utlägg

Dagens lunchLiU:s initiativ i flyktingfråganRaindance - Nya ekonomi- och inköpssystemet Framtidens LiU - projektet campus LiU

Genvägar (Campusbussen och mycket annat)

A -Ö

 

LiU-frågan:

Det finns ingen fråga just nu

 

Reportage

Historien bakom AF-priset

Bild: Nationernas HusJust nu är det nomineringstid till AF-priset, ett pris som delats ut sedan 1999. Och priset har en ganska spännande historia, som kanske få känner till numera. Insidan har träffat en av upphovspersonerna bakom priset.

 

 

 

Namn & Nytt

Namnsdagar

Nyanställningar

Malin Lindqvist Appell har befordrats till biträdande professor i biomedicinsk laboratorievetenskap vid IMH från den 1 oktober 2016.

Hanne Løvlie har befordrats till biträdande professor i biologi med inriktning mot etologi vid IFM från den 1 september 2016.

Mer Namn & Nytt

 

Porträtt

Bild: Fredrik Johansson, arkivarie.Det äldsta dokumentet i LiU:s arkiv är en sångbok från 1848. Här finns också filmen med Tage Danielssons sista framträdande. Fredrik Johansson guidar bland arkivhyllorna som nu håller på att tömmas och flyttas.

 


Förslagslåda

Anställd? Skicka in dina idéer om hur LiU:s verksamhet kan förbättras. Alla förslag välkomnas, stora som små!

Jag föreslår: *

Min e-postadress:

 

Kalendarium

Julkonsert med Linköpings studentsångare (Wed Dec 07 01:00:00 CET 2016)
Disputation - Anna Lena Sundell (Fri Dec 09 01:00:00 CET 2016)
Licentiatseminarium - Hanna Nyquist (Fri Dec 09 01:00:00 CET 2016)
Disputation - Anna Nilson (Fri Dec 09 01:00:00 CET 2016)
JULKONSERT med Linköpings Studentsångare (Sat Dec 10 01:00:00 CET 2016)
JULKONSERT med Linköpings Studentsångare (Sat Dec 10 01:00:00 CET 2016)

Läs mer i kalendariet
Sidansvarig: elisabet.wahrby@liu.se
Senast uppdaterad: Fri Dec 09 14:18:08 CET 2016