Hoppa till textinnehållet - Hoppa till aktuell information och nytt på webbplatsen -  - 
CETIS - Centrum för tekniken i skolan - 
Startsida -   Anpassa - gör egna inställningarAnpassa -   Kontaktinformation - kortkommando Alt + 7Kontakt -   Översikt, webbkarta - kortkommando Alt + 3Webbkarta   - English - information about CETIS.English -   Sök på CETIS webbplats - kortkommando Alt + 4Sök  - 

CETIS nyhetsbrev

Ge tips till nyhetsbrevet!


Tekniken i skolan nr 4 2016

Tekniken i skolan nr 4, 2016
Hur kan vi arbeta med ord och begrepp i Teknik? Tittar vi på exempelvis NO, Matematik och SO är det språkutvecklande arbetet målmedvetet, och det är viktigt att vi gör det på samma sätt i Teknik. Det handlar Claes Klasanders ledare om. Vi kastar en blick bakåt till höstens konferensserie med innehåll för förskolan t.o.m. gymnasieskolan. Här får vi också höra några av konferensdeltagarnas synpunkter. NATDIDs Karin Stolpe skriver om vikten av att sätta ord på elevers kunnande och läs också om hur Teknikens Hus i Luleå arbetar med sina skolprogram. Och så träffar du Thomas Lundqvist, som lite grand av en slump blev dockteaterskådespelare och reste jorden runt med sina dockor som innehåller genialiska, tekniska lösningar. Allt detta och lite till kan du läsa i jubileumsårets sista nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Teknik 200 timmar!

Tänk 200! Läs argumenten i foldern.

Regeringens förslag är 200 timmar för teknikämnet. Läs argumenten här:
Teknik 200!

CETIS - Centrum för tekniken i skolan

Skidlift
Välkommen tillbaka till en ny termin. Vi ser fram emot ett teknikfyllt år med god teknikundervisning för alla elever. Varför inte börja med att titta på teknik som används på vintern?

Senaste nytt inom området
teknik och teknikundervisning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 -